haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

26.9.2017

Garanti Bankası, 3. Kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksinde Yer Aldı

Kurumsal firmaların dünya çapında sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren en prestijli platformlardan biri olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde üst üste 3. kez yer alan tek Türk şirket Garanti Bankası oldu...

Garanti Bankası, üst üste 3. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin (DJSI) Gelişmekte olan Piyasalar kategorisinde (DJSI – Dow Jones SustainabilityTM Emerging Markets Index) yer alma başarısını gösterdi. 2015’te ilk kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olarak, sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerine başarıyla entegre ettiğini kanıtlayan Garanti, çok zorlu değerlendirme süreçlerinden geçerek bu yıl da başarısını tekrar etti. Kurumsal firmaların dünya çapında sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren en prestijli platformlardan biri olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi; uluslararası yatırımcıların baz aldıkları önemli bir gösterge özelliğini taşıyor. 

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Faaliyetlerimizin ayrılmaz bir parçası olan sürdürülebilirlik yaklaşımımızla, bu konuda elde edilebilecek en önemli başarılardan birini tekrar etmekten büyük gurur duyuyoruz":

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Faaliyetlerimizin ayrılmaz bir parçası olan sürdürülebilirlik yaklaşımımızla, bu konuda elde edilebilecek en önemli başarılardan birini tekrar etmekten büyük gurur duyuyoruz. DJSI’e üst üste 3. kez yer alan Türkiye’den tek şirket olmamız, Garanti’nin, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanındaki uygulamalarını dünya standartlarındaki faaliyetlerine entegre ettiğini kanıtlıyor. Her sene giderek zorlaşan kriterler ve değerlendirme sürecine rağmen gelişmekte olan ülkelerde en iyilerle yarıştığımız DJSI’ta 2015 ve 2016’daki başarımızı tekrarladık. Bu başarıyı istikrarlı bir şekilde devam ettirmemiz, süreçlerimizi ne kadar doğru yönettiğimizin ve sürdürülebilir bir gelecek için tüm paydaşlarımızla birlikte emin adımlarla ilerlediğimizin de bir göstergesi” dedi.

Garanti Bankası, 7 ve 8 Haziran 2017 tarihlerinde Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından Londra'da düzenlenen EMEA Finance Awards 2016 kapsamında, CEE Bölgesi’nin (Orta ve Doğu Avrupa) En İyi Proje Finansmanı Kurumu ödülüne de layık görülmüştü TEBA:14 Haziran 2017. Banka, finansman sağladığı ve toplam büyüklüğü 6 milyar doları aşan 9 proje de çeşitli kategorilerde ödüllendirilmişti.

Yıllık Rapor