haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

14.6.2017

Garanti Bankası, “En İyi Proje Finansmanı Kurumu” Seçildi

Garanti Bankası, CEE Bölgesi'nin "En İyi Proje Finansmanı Kurumu" seçildi.-Banka'nın finansman sağladığı toplam büyüklüğü 6 milyar Doları aşan 9 proje de çeşitli kategorilerde ödüllendirildi...

Garanti Bankası, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Awards 2016 kapsamında, CEE Bölgesi’nin (Orta ve Doğu Avrupa) En İyi Proje Finansmanı Kurumu ödülüne layık görüldü. Garanti Bankası’nın ödülü, 7 ve 8 Haziran tarihlerinde Londra’da gerçekleştirilen törende, Proje Finansmanı Birim Müdürü Emre Hatem’e verildi.

Garanti Bankası’nın finansman sağladığı ve toplam büyüklüğü 6 milyar doları aşan 9 proje de çeşitli kategorilerde ödüllendirildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, şunları kaydetti; “Garanti Bankası olarak, Türkiye’de devam eden yatırım projelerine destek vermekten gurur duyuyoruz. CEE Bölgesi’nin ‘En İyi Proje Finansmanı Kurumu’ seçilmemizin yanı sıra, finansmanında yer aldığımız 9 projenin de farklı kategorilerde ödül kazanmasından mutluyuz. Bu ödüllerle; başta enerji ve altyapı olmak üzere Türkiye’nin farklı sektörlerine verdiğimiz destek, EMEA Finance dergisi tarafından bir kez daha teyit edildi. Uluslararası kurumlardan aldığımız ödüller, projelerimizin uluslararası bilinirliğine ve standartlarına vurgu yaptığı için büyük önem taşıyor. Ayrıca ülkemizin ve Türk bankacılık sektörünün tanıtımına katkı sağlıyor. Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunan projelerin finansmanında aldığımız aktif, öncü ve lider rolle, yatırımcılara sunduğumuz yenilikçi çözümlerle fark yaratıyoruz. Banka olarak proje finansmanı işlemleriyle son 3 yılda 8,5 milyar dolar tutarında destek verdik. Önümüzdeki dönemde, başta enerji ve altyapı olmak üzere kritik öneme sahip sektörlere sağlayacağımız finansmanla, Türkiye’nin büyümesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.”

Garanti Bankası, EMEA Finance Awards 2015 kapsamında da "En İyi Proje Finansmanı Kuruluşu” seçilmiş, bu önemli ödülü üst üste 4. kez kazanmıştı. Öte yandan, Banka, bu ödülü alan ilk Türk bankası olmuştu.

Yıllık Rapor