haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Demeçler   Şirket Haberleri   Yenilenebilir (HES, Rüzgar, Güneş, biyoyakıt)

27.4.2022

Garanti BBVA, ABB ile Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Kurulması İçin İşbirliği Yapacak

Banka'nın bireysel müşterilerine elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonu finansmanı için 3-36 ay vadeli 30 bin TL'ye kadar kullandırılacak alışveriş kredisi, ABB bayileri aracılığıyla sunulacak...

Garanti BBVA'nın elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonlarının kurulması amacıyla enerji şirketi ABB ile anlaştığı bildirildi.

Garanti BBVA'dan yapılan açıklamaya göre, elektrikli araç şarj istasyonu finansmanı için Banka'nın bireysel müşterilerine alışveriş kredisi sağlanabilecek. 3 ila 36 ay vadeyle 30 bin TL’ye kadar kullanılacak alışveriş kredisi ABB bayileri aracılığıyla sunulacak. Krediyle sitelere, apartmanlara ve müstakil konutlara kurulum yapılabilecek.

Garanti BBVA Tüketici Finansmanı Direktörü Koray Öztopçu konuya ilişkin değerlendirmesinde, Banka olarak sürdürülebilirliğe önem verdiklerini ve yenilikçi ürün ve hizmetler sunduklarını hatırlatarak, "Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, araç şarj istasyonu yatırımlarına, yatırım bedelinin yüzde 75’ine ve 20 milyon TL’ye kadar geri ödemesiz destek verilecek" dedi. Ekonomik etki düzeyi yüksek ve birden çok sektörde gelişimi hızlandırma potansiyeline sahip elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması için ilerleyen dönemde daha fazla finansman ihtiyacı olacağını dile getiren Öztopçu, "Bu kapsamda yine bir ilki gerçekleştirerek müşterilerimizin e-şarj desteğine ulaşabileceği alışveriş kredisi çözümümüzü sunuyoruz. Müşterilerimiz, ülkemizdeki e-şarj istasyonu sayısını hızla arttıracağına inandığımız bu ürünümüze ABB bayileri aracılığıyla ulaşabilecek." dedi.

Yıllık Rapor