haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Çevre   Konferanslar   Araştırma

28.3.2022

EKO İklim Zirvesi ve Fuarı, 30-31 Mart 2022'de Ankara'da Düzenlenecek

"Karbon nötr" olarak ATO Congresium'da gerçekleştirilecek Zirve'de iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm ile bunların ekonomiye etkisi, farklı açılardan ele alınacak...

Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi - Fuarı (EKO İklim), 30-31 Mart 2022 tarihlerinde, “iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularında küresel düzenlemelere en doğru şekilde ve hızla hazırlanmak, iklim değişikliği ile mücadele ve ekonomiye etkisinin en aza indirilmesi için ortak akıl oluşturmak amacıyla" Ankara ATO Congresium’da, "karbon nötr" olarak düzenlenecek.

Zirve'de öne çıkan konu başlıkları ve oturumlar şöyle oluyor:

30 Mart 2022; İklim Değişikliğinin Ekonomik Etkileri: Sürmanşetten Okumalar,  Kalyon PV Teknoloji ve Yatırımlardan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Dr. Peter Fath, Büyükşehirlerde Yeşil Dönüşüm, İklim Değişikliğine Uyumda Yerel Su Yönetimi, Güney Kore ve Türkiye Neredeyiz ve Nereye Gidiyoruz?, Yenilenebilir Enerji, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün. 

31 Mart 2022; Türkiye'de Yeşil Dönüşüm Sorunlar Fırsatlar, Başkent Üniversitesi Kurucusu, Dünya Organ Nakli Derneği E. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, İklim ve Enerji Dönüşümünün Uluslararası Finansmanı, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, 2022 İklim Şurası Değerlendirmeleri, Söylem, Eylem ve Misyon Olarak Sürdürülebilirlik: Limak, Toplu Taşımada Yeşil Dönüşüm, TOGG-CEO Mehmet Gürcan Karakaş, İklim Değişikliği Odağında İnovatif Ürünler: Koç Topluluğu Örnekleri, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi - AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Yeşil Uyum Finansmanı. 

Detaylı bilgi için; https://ekoiklim.com/

Yıllık Rapor