haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Hükümetlerarası   Nükleer

28.3.2022

Akkuyu Nükleer Enerji Santralı Projesi

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Butckikh, "İkinci güç ünitesinde nükleer reaktör basınç kabının kurulması için hazırlık yapıyoruz. Üçüncü güç ünitesinde temeller tamamlanmış durumda ve inşaat devam ediyor. Dördüncü güç ünitesinde ise temel çukur kazıları yapıldı. Temele beton dökülmesi için hazırlık yapıyoruz. Santralı öngörülen takvim içerisinde devreye alacağız"...

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, Santral'daki son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Proje'nin aktif bir şekilde ilerlediğini belirten Butckikh, "Akkuyu NGS sahası için şu anda dünyada en büyük nükleer santral inşaat sahası denilebilir. Santralda yaklaşık 20 bin işçi ve uzman çalışıyor. Öngörülen takvimlere göre planlandığı gibi ilerliyoruz." dedi. Butckikh, santralın birinci güç ünitesinde çok önemli bir montaj çalışmasına başladıklarını bildirerek, "Bu operasyon, ana sirkülasyon boru hattının kaynaklanması. O boru hattı reaktörün kalbi olan nükleer reaktörü diğer önemli ekipmanlara bağlıyor olacak. Bunun için bu montaj işlemi çok önemli bir yere sahip." ifadelerini kullandı. Santral sahasında gelinen aşamaya değinen Butckikh, şöyle devam etti:

"Birinci güç ünitesinin türbin binasının inşası devam ediyor. İkinci güç ünitesinde nükleer reaktör basınç kabının kurulması için hazırlık yapıyoruz. Üçüncü güç ünitesinde temeller tamamlanmış durumda ve inşaat devam ediyor. Dördüncü güç ünitesinde ise temel çukur kazıları yapıldı. Temele beton dökülmesi için hazırlık yapıyoruz. Önümüzde olan hedeflere mutlaka ulaşacağız ve santralı öngörülen takvim içerisinde devreye alacağız."

Yıllık Rapor