haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Petro Kimya   Petro Kimya

20.1.2022

SASA, İlave Üretim Tesisleri ve Yardımcı Tesisler Kapasite Artışı Projesi

Yatırım bedeli 450 milyon Dolar olan İlave Polimer Cips ve Polyester Üretim Tesisleri ve Yardımcı Tesisler (Depolama ve Isıl Güç) Kapasite Artışı Projesi için "ÇED Olumlu" kararı verildi...

SASA Polyester Sanayi A.Ş. tarafından Adana ili, Seyhan ilçesi, Sarıhamzalı Mahallesinde planlanan İlave Polimer Cips ve Polyester Üretim Tesisleri ve Yardımcı Tesisler (Depolama ve Isıl Güç) Kapasite Artışı Projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı. Proje için "ÇED Olumlu" kararı verildi. 

Proje kapsamında, SASA tarafından mevcut durumda işletilmekte olan ve inşaatı devam eden yatırımların haricinde üretimleri gerçekleştirilen elyaf ve polimer işletmelerine ilave olarak yeni elyaf ve MTR (The Melt-To-Resin (Eriyikten PET Resin Üretimi)) tesisleri kurularak, elyaf ve pet cips (tekstil ve şişe cipsi tipi) kapasitesi artışı yapılması planlanıyor. Bununla birlikte mevcut SASA tesislerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına buhar kazan ilave edilmesi planlanıyor. Ayrıca, SASA'nın mevcut işletme sınırları içerisinde yer alan evsel ve endüstriyel atıksu arıtma tesisinin kaldırılarak, hem planlanan Elyaf-MTR üretim tesisleri hem mevcut işletmeler hem de planlanan PTA (Saf Tereftalik Asit) üretim tesisi için merkezi bir atıksu arıtma tesisi yapılması planlanıyor. Planlanan tüm bu yatırımlardan; elyaf ve MTR tesisinin mevcut SASA işletme sınırları içerisinde, atıksu arıtma tesisinin ise planlanan PTA işletme sınırları ile mevcut SASA işletme sınırları içerisinde yapılması planlanıyor. 

Proje'nin yatırım bedeli, 450.032.012 ABD Doları (3.671.361.154 TL) olarak belirleniyordu TEBA:2017/ 27 Nisan 2021.

Yıllık Rapor