haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Araştırma   Yenilenebilir (HES, Rüzgar, Güneş, biyoyakıt)   Diğer Yenilenebilir

16.9.2021

Karadeniz Enerji Haftası 2021, 28-30 Eylül'de Bükreş Romanya'da ve Çevrimiçi Olarak Gerçekleştirilecek

Karadeniz bölgesinde yenilenebilir enerji yatırımlarının ele alınacağı etkinlikte, Türkiye'den EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Alagöz, EDPK Rüzgar ve Güneş Bölümü Başkanı Mustafa Çelebi ve SHURA Enerji Dönüşüm Merkezi Yönetici Direktörü Hasan Aksoy Türkiye'nin yenilenebilir enerji politikalarını anlatacaklar...

Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan kamu otoriteleri ile enerji şirketlerinden ve aynı zamanda uluslararası şirketlerden temsilcilerin katılacağı Karadeniz Enerji Haftası 2021, 28-30 Eylül 2021 tarihlerinde Romanya'nın Bükreş şehrinde yapılacak. Etkinliğe aynı zamanda çevrimiçi katılım da mümkün olacak.

Karadeniz bölgesinde yenilenebilir enerji yatırımlarının ve bunların finansmanının ele alınacağı etkinliğin son gününde, Avusturyalı Verbund şirketine ait Romanya'da yer alan dünyanın en büyük (225 MW) denizüstü Rüzgar Enerjisi Santralı (RES) ziyaret edilecek. 

Etkinlikte Türkiye'den de; Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürü Zafer Alagöz "Türkiye'de Yenilenebilir Enerji", Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EDPK) Rüzgar ve Güneş Bölümü Başkanı Mustafa Çelebi "Türkiye'nin Enerji Politikaları" ve SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Yönetici Direktörü Hasan Aksoy da "Ulusal Hidrojen Stratejisi İçin Türkiye'nin Öncelikleri" konulu konuşma yapacaklar. 

Etkinlikte şu konularda oturumlar olacak;

- Bölgesel Bakış: Enerji Dönüşümü için RES Politikaları

- Güneş & Depolama: İlerleme ve Fırsatlar

- Karaüstü ve Denizüstü RES'ler: Proje Gelişmeleri

- Yenilenebilir Enerjinin Finansmanı

- Yeşil Hidrojen

- RES'lerin Gelişimi İçin Karadeniz Sinerjisi

- Yerel Piyasalara Derinlemesine Bakış: Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Gürcistan

Etkinlik ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt için: https://bsenergyweek.com/

Yıllık Rapor