haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Genel

7.9.2021

Enerji Sektöründe Birleşme ve Devralmalar

Rekabet Kurumu'ndan önemli kararlar...

Enerji Sektöründeki önemli Birleşme ve Devralmalar hakkında Rekabet Kurumu tarafından son alınan kararları sizlere sunuyoruz.

Bu kapsamda Rekabet Kurulu, İHK Holding’in iştiraki Boras Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün EC Yenilenebilir Enerji Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla Japan Energy Capital 1 LP tarafından devralınması işlemine izin verdi. Güneş enerjisi alanında faaliyet gösterecek kuruluşlara danışmanlık ve tesis kurulum hizmetleri sunan Boras Enerji, Hollanda menşeli GES teknolojilerinin ithalatını yapıyor. 

Ayrıca Kurul, Çelebi Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Didem Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Gülay Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Kainat Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Muzaffer Mangır Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ve Selim Enerji Elektrik Üretim A.Ş. unvanlı şirketlerin tek kontrolünün ve bu şirketler tarafından işletilen Yenifoça Güneş Enerjisi Santralı (GES) ve Süleymanlı GES'in operasyonlarının sürdürüldüğü tesislerin üzerinde yer aldığı gayrimenkullerin Aldo Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Kurul tarafından Subsea 7 S.A.’nın Açık Deniz Sabit Yenilenebilir Rüzgâr Enerjisi İşkolunun OHT ASA’ya devredilmesi karşılığında OHT ASA'nın tek kontrolünün Subsea 7 S.A. tarafından devralınması işlemine de izin verildi. 

 

Yıllık Rapor