haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Araştırma   Doğalgaz

10.6.2021

Doğalgaz Uyuşmazlıklarında Tahkim Konulu Toplantı Düzenlenecek

30 Haziran 2021 tarihinde saat 16.00'da yapılacak toplantının moderatörlüğünü Başgül Avukatlık Bürosu ortaklarından Erdem Başgül üstlenecek. Uluslararası avukatlık bürolarından deneyimli konuşmacılar, doğalgaz tedarik sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümü konusunda tecrübe ve bilgi birikimlerini aktaracak...

Uluslararası Ticaret Odası Genç Tahkim Profesyonelleri Forumu (“ICC YAF”) ev sahipliğinde doğalgaz uyuşmazlıklarında tahkim konulu bir etkinlik gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak 30 Haziran 2021 tarihinde Türkiye saatiyle saat 16.00 itibarıyla gerçekleşecek etkinliğe aşağıdaki bağlantıdan kayıt yaptırılabilir: 

http://https://2go.iccwbo.org/icc-yaf-gas-disputes-in-a-nutshell.html 

Çevrimiçi düzenlenecek etkinlikte, özellikle doğalgaz tedarik sözleşmelerinden kaynaklanan çok taraflı ve karmaşık uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözülmesi konusunda alanında uzman avukatlar tecrübelerini ve bilgi birikimlerini aktaracak.

Etkinliğin moderatörlüğü, aynı zamanda etkinlik sponsoru olan Başgül Avukatlık Bürosu ortaklarından Erdem Başgül tarafından gerçekleştirilecek. Erdem Başgül’ün doğalgaz tedarik sözleşmelerinden kaynaklanan tahkim davalarında kapsamlı tecrübesi bulunuyor. Etkinlikte önde gelen uluslararası avukatlık bürolarından şu konuşmacılar yer alacak:

Ben Hornan, Hogen & Lovells’ın Londra merkezli uluslararası tahkim bölümünde ortak olarak çalışmaktadır. Kariyeri boyunca petrol, gaz ve maden sektörleri ile finansal sektörde uzun yıllar çalışan Ben, özellikle Rusya ve Asya bölgelerinde yoğunlaşan önemli uluslararası tahkim davaları deneyimine sahiptir.

Catherine Anne Kunz, Lalive’in Cenevre ofisinin ortaklarındandır. Uluslararası tahkim ve ticari sözleşmelerden kaynaklanan uyuşmazlıklarda uzmanlaşmıştır. Birçok ad hoc ve kurumsal tahkim davasında avukat ve hakem olarak görev alan Catherine, ticari arabuluculuk gibi diğer alternatif uyuşmazlık çözümlerinde de önemli deneyime sahiptir. Aynı zamanda İsviçre Tahkim Derneği ve Londra Uluslararası Tahkim Merkezi’nin genç tahkim profesyonelleri gruplarında yöneticilik pozisyonlarında yer almaktadır.

Anna Guillard Sazhko, Shearman & Sterling hukuk bürosunun Paris’teki uluslararası tahkim bölümünde avukat olarak çalışmaktadır. ICSID Konvansiyonu, UNCITRAL, İsviçre Tahkim Odası ve ICC tahkim kuralları altında geniş bir uluslararası tahkim tecrübesine sahiptir. Aynı zamanda Ukrayna Tahkim Derneği’nde, Genç ISTAC Mentorship Programı’nda ve ICC Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri ve Tahkim Komitesi’nde çeşitli pozisyonlarda yer almaktadır.

Yıllık Rapor