haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Krediler   Şirket Haberleri

21.5.2021

Yapı Kredi, 962 Milyon Dolar Tutarında Sendikasyon Kredisi Sağladı

20 ülkeden 42 bankanın katılımı ile 351 milyon Dolar ve 501 Euro olarak sağlanan ve bankanın ilk sendikasyon işlemi olan kredinin vadesi 367 gün, maliyeti ise sırasıyla libor + yüzde 2,50 ve euribor + yüzde 2,25 olarak gerçekleşti...

Yapı Kredi Bankasının 20 ülkeden 42 bankanın katılımı ile 351 milyon Dolar ve 501 Euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden toplam 962 milyon Dolar'lık sendikasyon kredisi sağladığı bildirildi.

Bankanın sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı ilk sendikasyon işlemi olma özelliği taşıyan kredinin vadesi 367 gün, maliyeti ise Dolar'da libor + yüzde 2,50 ve Euro'da euribor + yüzde 2,25 olarak gerçekleşti. Kredinin yenilenme oranı ise yüzde 103 oldu. Kredinin ortak koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank P.J.S.C., Bank of America, Emirates NBD, Mashreqbank PSC ve Standard Chartered; sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü Bank of America ve Standard Chartered; aracılığını ise Mizuho Bank üstlendi.

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı ilk sendikasyon işlemimize imza atmaktan dolayı da çok gururluyuz. Sağladığımız bu kaynak, dış ticaret finansmanına yönlendirilecek. Böylece ihracatı ve reel sektörü desteklemeye, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Yıllık Rapor