haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Genel   Metro Projeleri

22.12.2020

ALSTOM ve ASELSAN İşbirliği Anlaşması İmzaladı

ALSTOM ve ASELSAN, ETCS Sinyalizasyon Araçüstü alanında iş birliği ve koordinasyon çerçevesini belirlemek üzere bir işbirliği anlaşması imzaladı.-İşbirliği anlaşmasının temel hedefi, raylı sistemler alanında öncü iki kuruluşun küresel ve lokal pazarda, gerek modernizasyon gerekse yeni ürün geliştirme alanlarında, iş birliği sağlayacağı uzun süreli bir ortaklık tesis edilmesi olarak belirlendi...

Avrupa’nın önde gelen demiryolu şirketlerinden ALSTOM, Avrupa Tren Kontrol Sistemi ETCS’nin sinyalizasyonu konusunda ASELSAN ile iş birliği yapacak.

ASELSAN Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Bekar ile ALSTOM Orta Doğu ve Türkiye Direktörü Mama Sougoufara arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının temel hedefi, raylı sistemler alanında öncü iki kuruluşun küresel ve lokal pazarda, gerek modernizasyon gerekse yeni ürün geliştirme alanlarında, iş birliği sağlayacağı uzun süreli bir ortaklık tesis edilmesi olarak belirlendi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Bekar, "ALSTOM, Türkiye’deki demiryollarının modernleşmesine, uluslararası standartlara getirilmesine katkıda bulunacaktır":

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Bekar, ALSTOM’un tecrübesi ve ASELSAN’ın teknoloji kapasitesi ile bir sinerjinin ortaya çıkacağını belirterek, “Bu iş birliği ülkemizin 11. Kalkınma Planı Hedeflerine ulaşmamızı, küresel pazarlara erişmemizi, demiryolu sistemi ile ilgili ürünler satmamızı sağlayacak” dedi.

ALSTOM Orta Doğu ve Türkiye Direktörü Mama Sougoufara:

ALSTOM Orta Doğu ve Türkiye Direktörü Mama Sougoufara da “Türkiye’nin ASELSAN gibi önde gelen bir şirketiyle iş birliğine gitmekten heyecan duyuyoruz. Bu uzun vadeli iş birliğinde ALSTOM, Türkiye’deki demiryollarının modernleşmesine, uluslararası standartlara getirilmesine katkıda bulunacaktır. Bu ortaklığın, Türkiye ve küresel demiryolu ağında güvenli işletim için ERTMS Araçüstü çözümlerinin uygulanması konusunda verimli ve yenilikçi sonuçlara ulaşacağına inancım tamdır”  diye konuştu.

ALSTOM, 60 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de faaliyet gösteriyor. İstanbul Ofisi AMECA (Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya) bölgesi için ve Alstom Dijital Mobilite (ADM) ve ayrıca Sistem ve Altyapı Projeleri için bir bölgesel merkez olarak hizmet veriyor. Bölgesel merkezin faaliyetleri arasında ihale yönetimi, proje yönetimi, mühendislik, kaynak temini, eğitim ve bakım hizmetleri yer alıyor.

Yıllık Rapor