haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Demiryolları

27.11.2020

Alstom, İtalya'ya İlk Hidrojen Yakıtlı Trenini Temin Edecek

Alstom, Ferrovie Nord Milano'ya 6 adet hidrojen yakıtlı tren temin edecek, sözleşme bedeli 160 milyon Euro. İlk tren teslimatının sipariş tarihinden itibaren 36 ay içinde yapılması bekleniyor...

Alstom'un, İtalya’nın Lombardiya bölgesindeki ana ulaşım ve mobilite grubu olan FNM’ye (Ferrovie Nord Milano) 160 milyon Euro  sözleşme kapsamında, 8 adet daha opsiyon ile birlikte, 6 adet hidrojen yakıtlı tren tesmin edeceği bildirildi. İlk tren teslimatının sipariş tarihinden itibaren 36 ay içinde yapılması bekleniyor.

Yeni hidrojen trenleri, halihazırda Alstom’un ana İtalyan tesisleri tarafından İtalya için üretilmekte olan Coradia Stream bölgesel tren platformunu temel alacak. FNM için hidrojenle çalışan Coradia Stream, Coradia iLint tarafından dünyaya tanıtılan aynı yakıt hücresi tahrik teknolojisi ile donatılacak. Hidrojen Coradia Stream, elektrikli versiyonunun yolcuları tarafından halihazırda takdir edilen yüksek konfor standartlarını koruyacak. Hidrojen versiyonu, menzilleri dahil olmak üzere dizel trenlerin operasyonel performansıyla eşleşecek.

Alstom Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Gian Luca Erbacci, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Hidrojen tren teknolojisini İtalya’ya tanıtmaktan büyük gurur duyuyoruz ve İtalyan müşterimizin bize duyduğu güvenin farkındayız. Bu gelişme, Alstom’un mobilitenin geleceğini tanımlamadaki rolünü doğruluyor. Bu trenler, Almanya’da ticari hizmette kendilerini zaten kanıtlamış olan Coradia iLint ile birlikte, küresel sürdürülebilir ulaşım sistemlerine geçişte bir başka önemli adımı temsil ediyor. Bu fırsatı kullanarak FNM’yi bu alanda lider olduklarını gösterdiği için tebrik ediyorum” dedi.

FNM için Coradia Stream trenleri İtalya’da Alstom tarafından üretiliyor. Proje geliştirme, üretim ve sertifikasyon işlemlerinin çoğu Alstom’un Savigliano’daki tesisinde gerçekleştiriliyor. Yerleşik sinyalizasyon sistemleri Bologna sitesi tarafından teslim ediliyor.

Yıllık Rapor