haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Karayolları   Yap-İşlet-Devret (BOT)

1.9.2020

KGM, Ankara-Niğde Otoyolu Projesi (I)

Ankara-Niğde Otoyolu’nun 105 kilometrelik Ankara- Acıkuyu Kavşağı arası 1’inci kesimi ile 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı – Gölcük Kavşağı arasındaki 3’üncü kesimi 4 Eylül’de açılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB) Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) Yap-İşlet-Devret (YİD) modelli otoyol projelerinden olan, Ankara-Niğde Otoyolu Projesi'nin 105 kilometrelik Ankara- Acıkuyu Kavşağı arasındaki 1’inci kesimi ile 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı – Gölcük Kavşağı arasındaki 3’üncü kesiminin 4 Eylül 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören ile trafiğe açılacağı bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "275 kilometresi otoyol, 55 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğundaki otoyol; Ankara’yı, Mersin’e, Adana'ya, Gaziantep'e, Hatay’a ve hatta Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bölünmüş yol ile bağlamış olacak. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan, uluslararası öneme sahip bir ulaşım ağını hizmete sunmuş olacağız" dedi. 

Karaismailoğlu, sistem kapsamında otoyola 3 omurga halinde 1,3 milyon metrelik fiber optik kablo altyapısı döşendiğini, otoyol boyunca 500 adet trafik sensörünün yanı sıra 9 adet meteorolojik ölçüm istasyonu, 208 adet olay algılama kamerası, 335 adet akıllı ulaşım saha yönetim ünitesi ve 687 adet dijital ortam sunucusu kurulumu yapıldığını bildirdi.

Hatırlanacağı gibi, yüklenici ve sponsoru Erg İnşaat olan Ankara-Niğde Otoyolu'nun ilk iki kesiminin Ağustos sonunda, 3. kesimi ile birlikte tamamının da Ekim ayı gibi işletmeye açılmasının planlandığını belirtmiştik. Böylece otoyolun yapımı sözleşme süresinden 8-10 ay önce tamamlanacak ve Erg İnşaat otoyolu işletmeye erken başlayabilecekti TEBA:1981/ 18 Ağustos 2020.

Yıllık Rapor