haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Demeçler

25.6.2020

AB Delegasyonu Türkiye Başkanı Berger'den Önemli Açıklamalar

"Tedarik ve ham maddeye ulaşımda, nakit akışında ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldık ve kalmaktayız. Bu konudaki aksaklıklar nedeniyle tekstil, makine ve teçhizat, motorlu taşıtlar endüstrileri olumsuz etkilendi. Güvene ve uzun bir tarihe dayalı ticari ilişkimizi korumalıyız. Vize ve lojistikte yaşanan aksaklıklar konusu iki tarafın kurumlarının işbirliğini gerektirir"...

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Adana Sanayi Odasınca (ADASO) düzenlenen "Kovid-19 Sonrası Türkiye-AB İktisadi ve Ticari İlişkileri" webinarında konuştu.

Berger, Kovid-19 nedeniyle bu yıl Avrupa'da işsizliğin yüzde 9 civarında beklendiğini belirttiği konuşmasında, bütçe açığının da hedeflenen rakamların çok üzerinde olabileceğine işaret etti. Türkiye'nin, AB'nin tedarik zincirinin bir parçası olduğunu anlatan Berger, özetle şunları söyledi:

"Tedarik ve ham maddeye ulaşımda, nakit akışında ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldık ve kalmaktayız. Bu konudaki aksaklıklar nedeniyle tekstil, makine ve teçhizat, motorlu taşıtlar endüstrileri olumsuz etkilendi. AB olarak Kovid-19'dan çıkardığımız ders, işbirliğinin önemi oldu. Güvene ve uzun bir tarihe dayalı ticari ilişkimizi korumalıyız. Vize ve lojistikte yaşanan aksaklıklar konusu iki tarafın kurumlarının işbirliğini gerektirir. Türkiye'nin üretim altyapısı sağlam. Üretimi AB standartlarında. Dolayısıyla Türkiye çekici ve etkileyici bir ülke ve bu bir fırsat. Türkiye zaten genç, kalifiye ve teknolojiye yatkın bir iş nüfusuna sahip. Bu anlamda yeterli altyapıya da sahip. Umarım bu Kovid-19 sürecinin son bulmasıyla ikili ilişkilerimiz her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam edecektir."

Yıllık Rapor