haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri

19.6.2020

Tekfen İnşaat, Katar'da 150 Milyon Dolarlık İhale Kazandı

Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatının tamamlanma süresi 24 ay olacak...

Türkiye'nin uluslararası müteahhitlikte öncü şirketlerinden biri olan Tekfen İnşaat'ın, Katar'da yeni bir ihale kazandığı bildirildi.

TEBA'nın edindiği bilgilere göre, Katar Bayındırlık İşleri İdaresinin (Ashghal), Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatı işi ihalesini Tekfen İnşaat, 48 milyon Katar Riyali (yaklaşık 150 milyon Amerikan Doları) bedel ile kazandı. Söz konusu projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

Tekfen Holding Taahhüt Grubu Sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Kafkaslı:

Tekfen Holding Taahhüt Grubu’ndan sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Kafkaslı, yeni proje alımını değerlendirdiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Portföyüne yeni projeler eklemek bir müteahhitin olmazsa olmazıdır ve her zaman büyük sevinçle karşılanır. İstihdam devamlılığının en önemli önceliğimiz olduğu bu zorlu günlerde, önemli bir işverenimiz olan Ashghal'ın bize olan güveni, sevincimizi katbekat artırdı. Bu noktadan sonra ise en temel görevimiz, tüm şantiyelerimizde olduğu gibi, çalışanlarımızın sağlığını korumak ve bunun için gerekli tüm tedbirleri azami ölçüde uygulayarak, güvenli bir iş ortamı sağlamaktır. Tüm müteahhitlik sektörü adına dileğim, Covid-19 salgının getirdiği küresel boyuttaki durgunluğun yerini yavaş yavaş bir hareketlenmeye bırakmasıdır.”

Bilindiği gibi Tekfen İnşaat daha önce de Ashghal'ın Doğu Endüstriyel Yolu İnşaatı Projesi'nin ihalesini yaklaşık 200 milyon Dolarlık (729,6 milyon Katar riyali) teklifle  kazanmıştı TEBA:1827/ 2 Ağustos 2017.

Yıllık Rapor