haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Araştırma

25.7.2018

BRICS Zirvesi 25-27 Temmuz'da Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zirve'ye "İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı" olarak katılacak...

10. BRICS Zirvesi, 25-27 Temmuz'da, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Johannesburg'da gerçekleştiriliyor. Küresel ekonomi, ticaret, yatırım ve finansal iş birliği konularının ele alınacağı Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan "İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı" sıfatıyla katılacak.

Bu yıl 10'uncusu gerçekleşecek Zirve, "Afrika'da BRICS: 4. Sanayi Devrimi'nde Kapsayıcı Büyüme ve Refah Paylaşımı İçin İş Birliği" temasıyla toplanacak. Türkiye, BRICS üyesi olmamasına rağmen liderler zirvesine özel olarak davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika liderleriyle bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor. 

dünya ticaretinde yüzde 17'lik paya sahip olan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ülkelerinin geçen yıl  toplam dış ticaret hacmi 5,9 trilyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Türkiye'nin BRICS ülkeleriyle arasındaki toplam ticaret hacmi geçen yıl 60,7 milyar dolar oldu. Türkiye'nin bu dönemde söz konusu 5 ülkeye toplam ihracatı 7,3 milyar dolar olarak hesaplanırken, bu ülkelerden ithalat 53,4 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Yıllık Rapor