haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

23.7.2018

ABB, GE Industrial Solutions'ı Aldı

ABB CEO'su Spiesshofer: "Bu birleşim, ABB'nin elektrifikasyon alanındaki dünya lideri konumunu güçlendirirken, özellikle de Kuzey Amerika gibi önemli pazarlardaki büyümemizi ve rekabet gücümüzü de artırıyor."

ABB Elektrifikasyon Ürünleri Başkanı Tarak Mehta: "GE Industrial Solutions ve ABB'nin ürün portföyleri oldukça kapsamlı. Birlikte birleşmiş ve daha da kapsamlı bir portföy oluşturacağız. Hep birlikte ABB'nin elektrifikasyon alanındaki dünya ikinciliğini güçlendireceğiz"...

100'den fazla ülkede 135.000 çalışanı ile kamu, sanayi, ulaşım ve altyapı sektörlerindeki müşterilerine elektrifikasyon ürünleri, robotik ve hareket, endüstriyel otomasyon ve güç şebekeleri alanlarında küresel hizmet sunan öncü bir teknoloji lideri olan ABB, 30 Haziran 2018 tarihinde GE'nin global elektrifikasyon çözümleri işletmesi olan GE Industrial Solutions'ı (GEIS) alma işlemini tamamladığını açıkladı.

2,6 milyar dolarlık işlem, ABB için önemli bir değer yaratım potansiyeli sunuyor. ABB beşinci yıl itibarıyla ise yılık maliyetlerde yaklaşık 200 milyon dolarlık bir tasarruf elde edilmesini bekliyor.

ABB CEO'su Spiesshofer:

ABB CEO'su Ulrich Spiesshofer konuyla ilgili açıklamada bulundu. Spiesshofer, "GE Industrial Solutions'ı ABB'nin bünyesine katmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu birleşim, ABB'nin elektrifikasyon alanındaki dünya lideri konumunu güçlendirirken, özellikle de Kuzey Amerika gibi önemli pazarlardaki büyümemizi ve rekabet gücümüzü de artırıyor. Thomas Edison'un ilk kuruluşlarından biri olan GEIS, elektrifikasyonun beşiği konumunda. Artık ABB'nin bünyesinde olan GEIS'in mirasını koruyacak ve yaşatacağız" dedi.

ABB Elektrifikasyon Ürünleri Başkanı Tarak Mehta:

GEIS, Elektrifikasyon Ürünleri Endüstriyel Çözümleri (EPIS) adı altında yeni bir iş birimi olarak, Başkanı Tarak Mehta liderliğindeki ABB Elektrifikasyon Ürünleri bölümüne entegre edilecek. Önceden GE Industrial Solutions'ın başkanlığını ve CEO'luğunu yapan Stephanie Mains, bu yeni iş birimine Genel Müdür olarak öncülük edecek. GEIS'in alımı hakkında açıklamalarda bulunan Tarak Mehta, "GE Industrial Solutions ve ABB'nin ürün portföyleri oldukça kapsamlı. Birlikte birleşmiş ve daha da kapsamlı bir portföy oluşturacak, bunun yanında dünyadaki izimizi, satış personelimizi ve dağıtım ağımızı da güçlendireceğiz. GEIS'in kurulu sistemini hizmete sunmaya kararlıyız; böylelikle dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize daha ileri teknoloji ve dijital bağlantılı çözümler sunabileceğiz. Hep birlikte ABB'nin elektrifikasyon alanındaki dünya ikinciliğini güçlendirecek ve cazip Kuzey Amerika pazarına erişimimizin kapsamını genişleteceğiz" dedi.

Yıllık Rapor