haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Yenilenebilir (HES, Rüzgar, Güneş, biyoyakıt)   Diğer Yenilenebilir

11.7.2018

TÜREB, Off-Shore Rüzgar Enerjisi Çalıştayı

TÜREB, WindEurope ve 3E işbirliğiyle, 12 Temmuz 2018 tarihinde off-shore rüzgar enerjisi çalıştayı düzenliyor...

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (WindEurope) ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), yenilenebilir enerji sektöründe bağımsız teknik danışmanlık hizmeti sunan Brüksel merkezli 3E işbirliğiyle, offshore rüzgar enerjisi projelerinin geliştirilmesindeki teknik noktaları, teknolojileri ve Türkiye’nin potansiyelini konuşmak üzere 12 Temmuz 2018 tarihinde 09:30 – 16:30 saatleri arasında özel bir çalıştay düzenleyecek.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Çalıştayda TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven ve WindEurope temsilcisi olan Enerji ve İklim Değişimi Danışmanı Diletta Zeni, Türkiye ve Avrupa’daki offshore rüzgar enerjisi konjonktürünü ele alacak. 

Çalıştay programı:

Çalıştay, 12 Temmuz 2018 Perşembe günü saat: 10.00'da Türkiye’deki offshore rüzgar enerjisi gelişimleri konulu, Mustafa Serdar Ataseven'in (TÜREB) açılış konuşması ile başlayacak. Açılış konuşmasının ardından saat 10.20'de "Avrupa offshore rüzgarları: Genel bakış, Avrupa offshore rüzgar enerjisinde son gelişmeler" konusu ile Diletta Zeni (WindEurope) söz alacak.

"Kaynak Her şey midir?" Başlığı altında saat 10.50'de ölçümler, saha ve teknoloji seçimi, risk değerlendirmesi konusuyla Barış Adiloğlu (3E), "Başlıca güç kaynağı olarak offshore rüzgarı" başlığıyla saat 11.40'ta "Teknoloji ve şebeke bağlantısı: AB’de öne çıkan projelerden deneyimler ve son trendler" konusuyla Achim Woyte (3E) konuşacak. Öğleden sonra "Offshore rüzgarda gerçek yaşam deneyimleri: Finansman, inşaat ve işletme" konusuyla Herbert Jost (DEME) ve saat 14.00'te "Offshore rüzgar projelerinde elektrik dağıtımı" konusuyla TEİAŞ temsilcisi söz alacak. Konuşmaların ardından saat 14.50'de panele geçilecek.

Yıllık Rapor