haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

10.5.2018

Alman Tyssenkrupp Türkiye'de Üretim Tesisi Kurdu

Thyssenkrupp Elevator Küresel Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su Keleş, "Türkiye için ‘yerli ve milli’ olma kavramının son dönemde büyük anlamlar ifade ettiğini görüyoruz. Biz de yeni yatırımımızla bu kavrama katkıda bulunacağımıza inanıyoruz."

Thyssenkrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Şarlı, "Başlangıç aşamasında minimum yüzde 54 yerlilik oranı ile çalışacak olan tesisimiz, gelecek yıl bu oranı yüzde 90’a kadar yükselterek Türkiye’de kullanılan yürüyen merdivenlerde yerlilik oranının artmasını sağlayacak"...

Dünyanın önde gelen asansör firmalarından Alman Thyssenkrupp, Türkiye’de üretim tesisi kurdu. Kocaeli Dilovası’nda bulunan tesiste ilk etapta yılda 1.200 ünite yürüyen merdiven üretilerek 500 milyon TL’lik bir hacim oluşturulacak. 20 milyon euro yatırımla hayata geçirilen fabrika, 27 bin m2'lik bir alan üzerinde 23 bin m2 kapalı alana sahip. “Made in Turkey” damgalı yürüyen merdivenler, Türkiye pazarının yanısıra Ortadoğu ve Doğu Avrupa pazarlarında da satışa sunulacak. Böylece Thyssenkrupp Asansör, Türkiye’yi yürüyen merdiven ihracatında bölgenin merkez üssü olarak konumlandırmış olacak.

Thyssenkrupp Elevator Küresel Yönetim Kurulu Üyesi Keleş:

Açılış töreninde konuşan Thyssenkrupp Elevator Küresel Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su Ercan Keleş şunları söyledi; “Türkiye için ‘yerli ve milli’ olma kavramının son dönemde büyük anlamlar ifade ettiğini görüyoruz. Biz de yeni yatırımımızla bu kavrama katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Thyssenkrupp Asansör sadece standartlara uygun ürünler üreten bir şirket değil aynı zamanda geliştirdiği teknolojilerle çoğu zaman standartları belirleyen ve kalite çıtasını yukarı taşıyan bir şirket. Şirketimiz için üretim öncesindeki araştırma geliştirme çalışmaları büyük önem taşıyor.  Teknolojimizi ve bilgi birikimimizi yeni fabrikamızla şimdi Türkiye’ye taşıyoruz. Fabrikamızda görev yapan Türk mühendis ve işçiler, bu bilgi birikiminden yararlanarak üretim yapacaklar ve ‘yerli ve milli’ konseptine katkıda bulunacaklar.”

Thyssenkrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Şarlı:

Thyssenkrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı da şunları kaydetti; “Uzun yıllardır ülkemizdeki faaliyetlerini Türkiye ofisi ile direkt olarak sürdüren şirketimiz, yeni fabrikası ile ülkemize olan güvenini ve inancını bir kez daha ortaya koyuyor. Fabrikamız, bölgedeki Türk firmalarından oluşan tedarikçileri ve taşeronları ile devasa bir ekosistemin merkezinde yer alıyor. Bu sayede, Thyssenkrupp Asansör olarak sadece kendimiz büyümekle kalmayacağız, Türk şirketlerinin de büyümesinde rol oynayacağız. Başlangıç aşamasında minimum yüzde 54 yerlilik oranı ile çalışacak olan tesisimiz, gelecek yıl bu oranı yüzde 90’a kadar yükselterek Türkiye’de kullanılan yürüyen merdivenlerde yerlilik oranının artmasını sağlayacak. Fabrikamızda gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle, belediyelerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak, ürün yaşam döngüsünü uzatırken, şehirlerde yaşayanların yaşam kalitesinin yükselmesine yardımcı olacağız” dedi.

Yıllık Rapor