haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Karayolları   Şirket Haberleri   Yap-İşlet-Devret (BOT)

21.3.2018

KGM, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyol Projesi (II)

Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir: "Geçiş ücreti otomobiller için 15 Euro+KDV olacak. Günlük 45 bin araç geçişi için devlet garantisi verildi"...

Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu: "Otoyollar tamamlandığında İstanbul Çanakkale arası 2.5 saate düşecek. Yaptırdığımız analize göre 15 yılda Köprü'nün ekonomiye katkısı ise 16 milyar Euro olacak"...

Geçtiğimiz günlerde yüzde 70'i yabancı bankalarla 2 milyar 265 milyon Euro'luk finansman anlaşmaları imzalanan ve hemen ardından 18 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kazık çakma töreni yapılan, Yapı Merkezi - Limak- Daelim- SK E&C Ortak Girişim Grubu'nca yapımı devam eden Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi ile ilgili son önemli açıklamalar, Proje'nin yatırımcısı ve yüklenicisi şirketlerden geldi. 

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Köprü'de geçiş ücretinin otomobiller için 15 Euro + KDV olacağını, günlük 45 bin araç geçişi için devlet garantisi verildiğini belirtti.

Projenin kredi finansmanının Çin'den Danimarka'ya kadar birçok ülkeden sağlandığını belirten Ebru Özdemir, "Krediler KSURE, Deutsche Bank, Bank of China, ICBC gibi bankalarla 17'si yabancı olmak üzere toplamda 24 bankadan alındı. Projeyi Mart 2022'de bitirmeyi planlıyoruz" dedi. 

Yapı Merkezi Yön. Kur. Baş. Arıoğlu, "İstanbul Çanakkale arası 2.5 saate düşecek":

Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. Başkan Yardımcısı Başar Arıoğlu da yurtdışından beklediklerinin üzerinde talep geldiğini, otoyollar tamamlandığında İstanbul Çanakkale arasının 2.5 saate düşeceğini aktardı. Arıoğlu, "Köprünün kıyısından 50 metre boyunca arsa fiyatları iki katına çıkacak. Deloitte'e yaptırdığımız analize göre Köprü'nün 15 yılda ekonomiye katkısı ise 16 milyar euro olacak" dedi. Arıoğlu, garanti edilen araç geçişine ulaşılmasının biraz zaman alabileceğini belirtti. 

Limak Holding Yön. Kur. Baş. Nihat Özdemir, "Çanakkale Köprüsü’ne 1 yılda 142 milyon Euro harcadık.  Proje'ye 800 milyon Euro özkaynak koyacağız":

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi Ortak Girişim Grubu’nun 1915 Çanakkale Köprüsü’ne 1 yılda 142 milyon Euro harcadığını, Projeye 800 milyon Euro özkaynak koyacaklarını belirtti. Güney Kore hükümetinin, 1915 Çanakkale Köprüsü’nü stratejik proje olarak gördüğünü ifade ederek, "Koreli ortaklarımız asma köprü deneyiminde güçlü. Ekiplerimiz Korelilerle birlikte çalışıp uzmanlaşacak. Çanakkale Köprüsü deneyimi, bizi bu alanda da yurt dışına açacak" dedi. 

Yıllık Rapor