haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Krediler

26.10.2017

EBRD: "Türkiye'ye Yatırım Yapma Konusundaki Kararlılığımız Devam Ediyor"

"Türkiye portföy büyüklüğü ve yatırım hacmi açısından operasyonlarımız içerisinde en büyük ülke konumundadır. Bu zamana kadar EBRD Türkiye'ye 9,5 milyar Euro'dan fazla yatırım yapmıştır"...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'ye yatırım yapmak konusundaki kararlılığını vurguladı.

Banka tarafından yapılan yazılı açıklamada, "EBRD Türkiye'ye bağlılığını sürdürmektedir. Türkiye ile ilişki içerisindedir. Türkiye EBRD'nin operasyonları için son derece önemli bir rol oynamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'nin Banka'nın yatırımları açısından önemine dikkat çekilirken, "Türkiye portföy büyüklüğü ve yatırım hacmi açısından operasyonlarımız içerisinde en büyük ülke konumundadır. Bu zamana kadar EBRD Türkiye'ye 9,5 milyar Euro'dan fazla yatırım yapmıştır" denildi.

EBRD'nin bu yıl Türkiye'de toplam hacmi 1 milyar Euro olan 30 projeye imza attığı belirtilen açıklamanın devamında, 2017 Türkiye yatırımlarının 1,5 milyar Euro'yu aşmasının beklendiği vurgulandı.

Hatırlanacağı gibi yakın geçmişte dış basında, içerisinde EBRD'nin de bulunduğu bazı banka ve kurumların Türkiye'ye yönelik finansmanı azaltılması yönünde çalıştığına dair iddialar yer almıştı.

Doğu Avrupa, Rusya, eski Sovyet ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde kalkınmayı destekleyici yatırımlar yapan EBRD, 2009'dan beri Türkiye’de enerji, altyapı, tarım ve finans alanında 227 projeye finansman sağlayarak veya ortak olarak yaklaşık 10 milyar Dolar'lık yatırım gerçekleştirdi TEBA:1814/ 4 Mayıs 2017.

Hatırlanacağı gibi, en son geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı planlanan, İzmir Metrosu'nun Fahrettin Altay-Narlıdere hattı için EBRD'den 70 milyon Euro kredi sağlanmış olduğunu sizlere bildirmiştik TEBA:1837/ 20 Ekim 2017.

Yıllık Rapor