haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Demiryolları

29.9.2017

Siemens ve Alstom Birlikte Demiryolu Ulaştırma Sektörünün Avrupalı Şampiyonunu Kuruyor

Alstom SA CEO'su Henri Poupart-Lafarge: "Tüm kıtalara ulaşan küresel varlığı, teknolojik know-how'ı ve dijital ulaştırmada eşsiz pozisyonu ile Alstom ile Siemens Mobility'nin birleşmesi müşterilerimize ve sonuçta tüm vatandaşlara ülkelerin ve şehirlerin mobilite sorunlarını çözmede daha akıllı ve verimli çözümler sunacak"...

Siemens AG CEO'su Joe Kaeser: "Avrupalı fikrini öne koyduk ve Alstom'daki arkadaşlarımız ile birlikte demiryolu endüstrisi için uzun vadede yeni bir Avrupalı şampiyon yaratıyoruz"...

Avrupa'nın demiryolu ulaştırma sektöründe iki lider firması Fransız Alstom ve Alman Siemens birleşiyor. Alstom ve Siemens'in merkezlerinden yapılan ortak basın açıklamasında, Siemens Mobility ile Alstom'un birleşmesi için bir İyi Niyet Protokolü (MoU) imzalandığı bildirildi. Anlaşmaya göre, Siemens Mobility ile Alstom birleşerek yeni şirket kuracak, Siemens yeni şirkette temsil edilen Alstom'un yüzde 50 hissesini satın almış olacak.

Alstom ve Siemens'in son yıllık finansal verilerine göre; yeni şirket 61,2 milyar Euro'luk bir birikmiş siparişe ve 15,3 milyar Euro'luk gelire sahip olacak. Raylı sistem araçları bölümünün küresel merkezi ve yönetim birimi Paris'te olacak ve kurulan yeni şirket Fransa'ya kaydedilecek. Mobilite Çözümleri (Mobility Solutions) bölümü Berlin'de yerleşecek. Yeni şirket dünyada 60 ülkede toplam 62.300 çalışana sahip olacak. 

Alstom Başkan ve CEO'su Henri Poupart-Lafarge:

Konuyla ilgili Alstom SA Başkanı CEO'su Henri Poupart-Lafarge şu açıklamayı yaptı; "Bugün Alstom için tarihi bir gün. Demiryolu sektöründeki konsolidasyonda pozisyonumuz şekilleniyor. Ulaştırma modelleri gelecekte temiz ve rekabetçi olacak. Tüm kıtalara ulaşan küresel varlığı, teknolojik know-how'ı ve dijital ulaştırmada eşsiz pozisyonu ile Alstom ile Siemens Mobility'nin birleşmesi müşterilerimize ve sonuçta tüm vatandaşlara ülkelerin ve şehirlerin mobilite sorunlarını çözmede daha akıllı ve verimli çözümler sunacak. Siemens Mobility'nin deneyimli takımıyla birbirini tamamlayan coğrafyalardaki varlıklarımız ve bizim yenilikçi uzmanlığımız birleşince, yeni şirket müşteriler, çalışanlar ve hissedarlar için değer yaratacak. İleride şüphesizki ulaştırmanın geleceğini şekillendirecek olan bu yeni grubun yaratılışını duyurmaktan onur duyuyorum."

Siemens AG'nin Başkanı ve CEO'su Joe Kaeser:

Siemens AG'nin Başkanı ve CEO'su Joe Kaeser de şunları söyledi; "Bu Fransız-Alman birleşmesi birçok yönden önemli işaretler veriyor. Avrupalı fikrini öne koyduk ve Alstom'daki arkadaşlarımız ile birlikte demiryolu endüstrisi için uzun vadede yeni bir Avrupalı şampiyon yaratıyoruz. Bu, dünyanın her yerinde müşterilerimize daha yenilikçi ve daha rakebetçi bir portfolyo sunacak. Son birkaç yılda küresel piyasa önemli ölçüde değişti. Asya'daki bir baskın oyuncu küresel piyasa dinamiklerini değiştirdi ve dijitalleşme ulaştırmanın geleceğini etkileyecek. Birlikte daha çok seçenek sunabiliriz ve bu dönüşümü müşterilerimize, çalışanlarımıza ve hissedarlarımıza daha sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde sunacağız".

Yıllık Rapor