haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Demiryolları   Araştırma

20.9.2017

UIC, 10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi

Uluslararası Demiryolları Birliğinin (UIC) 10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi’nin yeni tarihi 8-11 Mayıs 2018 olarak belirlendi. -Kongre, Ankara’da, ATO Congresium'da düzenlenecek...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ev sahipliğinde, 11-14 Temmuz 2017 tarihlerinde 10'uncusu düzenlenecek olan yüksek hızlı demiryoluyla ilgili dünyada önde gelen etkinliklerden olan Uluslararası Demiryolları Birliğinin (UIC) Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi'nin yeni tarihi 8-11 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Kongre, Ankara'da, ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

“Sürdürülebilir ve rekabetçi işletmelere yönelik bilgilerin paylaşımı” temalı “UIC YÜKSEK HIZ” kongresi kapsamında, teknik, ekonomik ve sosyal konularla ilgili birçok oturum ve yuvarlak masa toplantıları ile demiryolu sistemlerdeki en son gelişmelerin sergileneceği ticari fuara, çeşitli sektörlerden katılımcılar davet edilecek.

Kongrenin katılımcıları; demiryolları, demiryolu tedarikçileri, araştırma enstitüleri, üniversiteler, uluslararası örgütler ve finansal kuruluşların üst düzey temsilcileri olacak.

Kongrede, altyapı, istasyonlar, trenler, işletme ve demiryolu sistemleri adı altında 5 farklı alanda paralel paneller yürütülecek. Aynı zamanda sektördeki katılımcı firmaların sunumları yer alacak. ​

Dünya nüfusunun iki katı yüksek hızlı trenle seyahat etti:

Yaklaşık 24 bin km’lik yüksek hızlı demiryolu hattının işletildiği dünyada, dünya nüfusunun iki katı olan 15 milyardan fazla kişi seyahatlerini yüksek hızlı trenlerle yaparken, gelecek 20 yıl içerisinde bu sayının iki katına çıkması bekleniyor.

Türkiye'de 2009 yılında Ankara-Eskişehir hattıyla YHT işletmeciliğine geçilirken, 2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara-Eskişehir-İstanbul ve Konya-İstanbul arasında YHT seferlerine başlandı. Ankara-İzmir, Ankara-Sivas ve Bursa-Bilecik arasında YHT hatlarının inşası ise devam ediyor. 

Bugüne kadar 1.213 km YHT hattı işletmeye alınırken, 1.906 km YHT ve 1.154 km hızlı demiryolunun inşası sürüyor.

Hatırlanacağı gibi, sizlere konuya yönelik sunduğumuz bir önceki haberimizde, söz konusu Kongre'nin 11-14 Temmuz 2017 tarihlerinde Ankara’da, ATO Congresium' da düzenleneceğini bildirmiştik TEBA:6 Ocak 2017.

 

Yıllık Rapor