haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Doğalgaz

10.8.2017

UNIT International, İranlı ve Rus Şirketler ile Petrol ve Gaz Anlaşması İmzaladı

UNIT International, Rus Zarubejneft, İranlı Ghadir arasında İran'da petrol ve gaz yataklarını geliştirme projeleriyle ilgili ortak yatırım anlaşması imzalandı.-Anlaşma, bir İranlı şirketin yabancı partnerlerle imzaladığı ilk üç taraflı yatırım anlaşması oluyor...

İran'daki yeni petrol ve doğalgaz yataklarının uluslararası piyasaya katılmasını sağlayabilecek en önemli somut adımlardan biri, Rus-Türk-İran ortaklık anlaşmasıyla atıldı.

Uluslararası basında çıkan haberlere göre, Türkiye'den Unit International, Rusya'dan Zarubejneft ve İran'dan Ghadir şirketleri, Rusya'nın Moskova şehrinde biraraya gelerek, İran'da petrol ve gaz yataklarını geliştirme projeleriyle ilgili ortak yatırım anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre taraflar ortak girişim kurarak gerek İran gerekse de İran dışındaki projeleri finanse edecek. Tüm şirketler eşit yatırım payına sahip olacak ve Ghadir şirketi konsorsiyum lideri olarak görev yapacak.

Anlaşmanın, bir İranlı şirketin yabancı partnerlerle imzaladığı ilk üç taraflı yatırım anlaşması olduğu, bu nedenle İran petro-kimya endüstrisi için de bir dönem noktası olarak görülebileceği bildiriliyor.

Hatırlanacağı gibi, Unit International İran'da YİD modeliyle toplam 4,2 milyar Dolar'lık 7 adet doğalgaz kombine çevrim santralı kurmak üzere İran Hükümeti ile görüşmekteydi. İran Enerji Bakan Yardımcısı Ali Rıza Daemi, Ocak ayında, Unit International ile santral yapımı için görüşmelerin devam ettiğini bildirmişti TEBA:1801/ 30 Ocak 2017.

Yıllık Rapor