haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Demiryolları

25.7.2017

Siemens ve Bombardier Demiryolu Sektöründe Ortaklık Görüşmelerinin Sonuna Geldi

Demiryolu sektörünün en büyük firmalarından biri olan Alman Siemens ile uçak üreticisi olarak bilinen Kanadalı dev Bombardier firmalarının, demiryolu pazarında Çinli rakipleriyle rekabet edebilmek için olası ortaklıklara ilişkin görüşmelerinin sonuna geldikleri, önümüzdeki dönemde iki yeni ortak girişim açıklamasının beklendiği bildiriliyor...

Dünyada demiryolu aracı ve teknolojileri sektöründe önde gelen firmalardan biri olan Alman Siemens ile, dev uçak üreticisi olarak bilinen ve demiryolu aracı ve sinyalizasyon bölümleri de bulunan Kanadalı Bombardier firmalarının, demiryolu birimlerinde ortaklık kurmak üzere aylardır süren görüşmelerinin sonuna geldikleri bildiriliyor.

Yabancı basında ilk olarak Nisan ayında duyurulan olası ortaklık görüşmelerinde sona gelindiği ve iki dev firmanın demiryolu aracı ve sinyalizasyon birimlerinde iki ayrı ortak girişim kurmak üzere yakında anlaşma imzalayabilecekleri bildiriliyor. Küresel pazarda Çinli rakiplerle rekabet edebilmek için hedeflenen ortaklığın, ağustos sonu itibariyle netleşmesinin beklendiği haber alınıyor.

Ortaklık anlaşması Ağustos ayı başında Siemens ve Bombardier'in Yönetim Kurullarında görüşülecek:

Ortaklık anlaşması sonucunda, demiryolu aracı ve sinyalizasyon birimlerinde iki ayrı ortaklık yapısı oluşmasının beklendiği, demiryolu aracında yüzde 50 hissenin Bombardier'in olacağı, sinyalizasyon biriminde ise Siemens'in yüze 80 hisseye sahip olmasının beklendiği kaydediliyor. Ortaklık anlaşmasının Ağustos ayı başında Siemens ve Bombardier yönetim Kurullarında görüşüleceği ve kararın açıklanmasının beklendiği bildiriliyor.

Benzer bir birleşme Alstom-GE arasında olmuştu: 

Küresel demiryolu pazarında, son dönemde Batılı firmalarda özellikle Devlet destekli Çinli CRCC firması ile rekabet edebilmek için birleşmeler görülüyor.

Bilindiği gibi, demiryolu pazarında benzer bir birleşme en son demiryolu sektörünün önde gelen dev firması Fransız Alstom ile GE arasında olmuştu. Alstom Power ve Alstom Grid GE'ye satılırken, GE'nin sinyalizasyon teknolojisini bünyesine katan Alstom, Alstom Transport olarak sadece demiryolu sektörüne odaklamış ve küresel demiryolu ulaştırması sektöründeki pozisyonunu daha da güçlendirmişti TEBA:20 Kasım 2015.

Yıllık Rapor