haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Doğalgaz

28.6.2017

TAP’ın Üst Yönetimine İki Önemli Atama Gerçekleştirildi

Trans Adriatic Pipeline (TAP) Şirketi'nde CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Walter Peeraer, Genel Müdürlük görevine ise Luca Schieppati getirildi...

Azeri (Şah Deniz II) doğalgazını TANAP'ın devamında Türkiye sınırından  Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden İtalya’ya ve Avrupa piyasasına taşıması hedeflenen ve yapım çalışmaları devam eden Trans Adritayik Boru Hattı (TAP) Projesi'nde üst düzey yönetici değişikliği oldu. 

TAP tarafından yapılan açıklamada, Şirketin CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Walter Peeraer’in, Genel Müdürlük görevine de Luca Schieppati'nin atandığı duyuruldu. 

TAP’ın yeni CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Walter Peeraer, Belçika merkezli Avrupa doğalgaz iletim şebekesi sahibi ve TAP’ın ortakları arasında yer alan Fluxys S.A’nın eski Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Genel Müdürü. 

TAP’ın yeni Genel Müdürü Schieppati ise 1991 yılından bu yana faaliyette bulunan, Avrupa’nın en büyük doğalgaz iletim şirketi Snam Rete Gas S.p.A’dan transfer edildi. İtalya’nın 32 bin km'lik doğalgaz şebekesini yöneten Snam’ın Genel Müdürlüğü'nü yapan Schieppati, yeni görevini Ian Bradshaw’dan devralacak.

Bilindiği gibi, TAP'tan Avrupa'ya gaz akışının 2020 yılında başlaması hedefleniyor. TAP, TANAP'a Türk-Yunan sınırında dahil olacak ve Yunanistan'ın kuzeyi, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi'nden geçerek 878 kilometrelik yolculuğun ardından İtalya'nın doğalgaz şebekesine bağlanacak. Azeri gazını Avrupa'da birkaç pazara birden taşıyacak boru hattının başlangıç kapasitesi 10 milyar metreküp olacak. TAP'ın ortakları; BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) ve Axpo (5%) şirketleri oluyor.

Yıllık Rapor