haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Diğer Haberler   Nükleer

14.6.2017

Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin Yeni Genel Müdürü Göreve Başladı

2007 yılında Rusya NGS Müdürlüğü Başkanı görevini üstlenen Yuriy Galanchuk, şirketin yeni genel müdürü oldu...

Türkiye'nin ilk nükleer santralını kuracak olan Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü Yuriy Galanchuk oldu. Şirketin Genel Müdür Vekili Oleg Titov da Operasyonel Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine döndü.

Galanchuk, iş hayatına 1972 yılında Omsk Makine Fabrikasında başladı. Tomsk Teknik Enstitüsü Fizik ve Enerji Tesisleri Bölümünden mezun olduktan hemen sonra Khmelnitskiy NGS İnşaat Direktörlüğü’nde göreve başladı ve reaktör bölümü kıdemli işletme mühendisi pozisyonundan başlayarak, iletmeden sorumlu Teknik Müdür Yardımcısı pozisyonuna kadar muhtelif görevlerde çalıştı. 2001-2012 yılları arasında Atomtehenergo A.Ş.’de yönetici pozisyonlarında görev yaptı. Bu esnada İran’da nükleer güç santralının işletmeye alınması projesini ve Rusya’daki NGS’lerin işletmeye alınması sürecini yöneten departmanı yönetti. 2007 yılında Rusya NGS Müdürlüğü Başkanı olarak göreve başladı. 2012 yılında Concern Rosenergoatom A.Ş. bünyesinde Leningrad NGS-2 İnşaat Direktörü olarak atandı.

Bilindiği gibi, Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin ortakları, Rusatom Energo International Anonim Şirketi, OJSC ‘’Concern Rosenergoatom’’, JSC Atomstroyexport, JSC Inter RAO UES, JSC Atomenergoremont ve JSC Atomtechenergo şirketleri.

Yıllık Rapor