haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

20.3.2017

Unit International ile SK Holding Arasında Ortaklık Anlaşması İmzalandı

Yatırımcı grup SK Holding, Unit International enerji şirketinin yüzde 30 hissesini 177 milyon Dolar karşılığında satın aldı...

17 Mart 2017 tarihinde Güney Kore’li SK Holding ile Unit İnternational arasında ortaklık anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında yatırımcı grup SK Holding, Unit International enerji şirketinin yüzde 30 hissesini 177 milyon Dolar karşılığında satın aldı. Anlaşmayı SK’nın Mühendislik Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Ahn Jae-hyun ile Unit International Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal imzaladı.

Hatırlanacağı gibi sizlere en son, Unit International'ın, İran'da 4,2 milyar Dolar değerinde yedi doğalgaz kombine çevrim santralı kurmak üzere yürüttüğü çalışmalarda Mart ayının ortalarında nihai anlaşmaya doğru önemli bir aşamaya gelineceğini bildirmiştik. İran Enerji Bakan Yardımcısı Ali Rıza Daemi, "Unit International'la anlaşmanın tamamlanmasıyla İran'ın nükleer anlaşma sonrası elektrik sektöründe yaklaşık 10 milyar Dolar değerinde anlaşma imzalamış olacak." ifadesini kullanmıştı TEBA:1801/ 30 Ocak 2017.

6.200 MW'lık santral kurulması hedefleniyor:

Hatırlanacağı gibi, Unit International konuya yönelik yaptığı açıklamada, İran'ın 7 ayrı bölgesinde kurulacak 7 doğalgaz çevrim santralının toplam kurulu gücünün 6 bin 20 MW olacağını ve inşaat çalışmalarının 2017 yılının ilk çeyreğinde başlanmasının planlandığı kaydedilmişti. Ayrıca açıklamada görüşlerine yer verilen Unit International Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal, "İran bize 20 yıl boyunca doğalgaz verecek. Ürettiğimiz elektriği ise 6 yıl süresince mutabık kalınan tarife üzerinden bizden alacak. Üretilen elektrik 6 yıldan sonra ya ihraç edilecek ya da İran'da serbest piyasada satılacak. Bu zamana kadar İran'da bu tip yatırımları devlet desteğiyle sadece İranlı yerel yatırımcılar yapabiliyordu. Bu yönüyle anlaşma İran'ın yabancı sermaye açılımı konusunda bir ilki temsil ediyor." demişti TEBA:1769/ 6 Haziran 2016

Aysal ayrıca, "Mart-Nisan aylarında finansmanı bitirip, yatırımların hepsine birden başlamayı düşünüyoruz" açıklamasında bulunmuştu TEBA:1776/ 1 Ağustos 2016.

Yıllık Rapor