haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Demiryolları

10.3.2017

Bombardier, Avusturya Federal Demiryolları ile 300 adet TALENT 3 Treni İçin Çerçeve Anlaşma İmzaladı

Toplam bedeli, 1.8 Milyar Euro olan Anlaşma'nın ilk siparişi 21 adet TALENT 3 için imzalandı.-Bölgesel ulaşım için kullanılacak trenler, 2019 yılında teslim edilecek...

Bombardier Transportation, Avusturya Federal Demiryolları (ÖBB) ile 300 adet Bombardier TALENT 3 model tren için çerçeve anlaşma imzaladı.

Anlaşmanın toplam bedelinin yaklaşık 1.8 milyar Euro (1.9 milyar Dolar) olduğu belirlenirken, ilk sipariş yaklaşık 150 milyon Euro (156 milyon Dolar) değeri ile  21 adet TALENT 3 treni için verildi.

Bombardier Transportation Avusturya GmbH Genel Müdürü Christian Diewald açıklamasında, “Bu çerçeve anlaşması, Bombardier için büyük bir başarıyı temsil ediyor. ÖBB, Avrupa’nın en tanınmış ve en dakik demiryollarından biridir. TALENT 3 trenini tercih ederek coğrafi açıdan zorlu bölgelerde tren tarifelerini aynı dakiklikle sürdürmelerini sağlayacak yüksek ivmelenme gücü ve güvenilirliğe sahip bir ürüne sahip oldular,” dedi.

Yeni jenerasyon TALENT 3 trenleri 2019 yılında teslim edilecek:

Yeni jenerasyon TALENT 3 treni, modern bir kullanım esnekliği, düşük enerji tüketimi ve toplam işletme maliyetlerinde büyük oranda düşüş sağlıyor. Kendi sınıfında en geniş gövdeye sahip olan TALENT 3 treni, önceki jenerasyona oranla %50 daha fazla koltuk kapasitesi sunuyor ve yolculuk konforunu artırırken daha hızlı yolcu değişimi yapılmasına olanak sağlıyor. Şuan TALENT ailesinden 1.400 adet tren Avrupa ve Kanada’da hizmet veriyor. Bunların arasından 187 araç Avusturya’da ÖBB işletmesi altında kullanılıyor.

Bu trenlerin günlük yolcu taşıma hizmetlerinde yerel toplu taşıma kapasitesini yükseltmesi ile Avusturya’nın Vorarlbeg bölgesi ve komşu ülkelerdeki kırsal ve kentsel bölgeler arasındaki bağlantıyı güçlendirmesi hedefleniyor. Bölgesel ulaşım için kullanılacak bu yeni trenler, 2019 yılında teslim edilecek. 

Yıllık Rapor