haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar   Şirket Haberleri   Metro Projeleri

6.3.2017

Eurasia Rail 2017 (II)

Eurasia Rail’de yapılan açıklamalara göre, Türkiye’de 2023 yılına kadar şehir içi ulaşımda, metro, LRT, tramvay, trambüs ve banliyö olmak üzere yenilenecek araçlarla birlikte toplam 7 bin adet raylı ulaşım aracına ihtiyaç duyuluyor...

Siemens ve Bozankaya ortaklığında yürütülen 22 adet metro aracı temini Projesi kapsamında, Ankara'daki fabrikada üretilen %100 yerli metro araçları, 2018'de Tayland Bangkok'ta kullanılmaya başlanacak...

İstanbul'da 2-4 Mart tarihlerinde yapılan Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail'da Türkiye'de demiryolu ve raylı sistemler sektörü ele alındı.

Eurasia Rail’de yapılan açıklamalara göre, Türkiye’de 2023 yılına kadar şehir içi ulaşımda, metro, LRT, tramvay, trambüs ve banliyö olmak üzere yenilenecek araçlarla birlikte toplam 7 bin adet raylı ulaşım aracına ihtiyaç duyuluyor. 2023’e kadar alınacak araçların toplam maliyeti, şehirlerarası hızlı tren, EMU, DMU raylı sistem ve yük vagonları ile birlikte 20 milyar Euro olarak belirleniyor. Alt yapıyla birlikte bu rakam 50 milyar Euro olarak tahmin ediliyor.

Bozankaya'nın Ankara'daki ürettiği 22 metro aracı, Bangkok'ta kullanılacak:

Bozankaya firmasının Ankara'daki fabrikasında ürettiği 22 adet metro aracı, 2018 yılından itibaren Tayland'ın Başkenti Bangkok'ta yolcu taşımaya başlayacak.

Bangkok, 22 adet metro aracının alınması için Siemens ve taşıyıcı araç üreticisi Bozankaya firmalarına 2016 yılında sipariş vermişti. Araçların Bozankaya’nın Ankara’daki fabrikasında tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Projedeki son gelişmeleri ‘Eurasia Rail’de anlatan Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “Simens ortaklığıyla gerçekleştirdiğimiz Proje’de sona gelindi. 2018 yılında Ankara’da ürettiğimiz yerli metro vagonları Bangkok’ta kullanılmaya başlanacak. Siemens firması 16 yıl boyunca temin edilecek araçların servis ve bakımını da üstlenecek.Türkiye bu alanda çok önemli projelere imza atıyor” dedi.

 

 

 

Yıllık Rapor