haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri

17.2.2017

Tekfen İnşaat Katar'da 342,4 Milyon Dolar'lık Stadyum Yapımı İçin Mukavele İmzalıyor

Tekfen (%50)-Al Jaber Engineering (%50) ortak girişimi, Katar'da bir Stadyum Projesi'nin anahtar teslimi mühendislik ve yapımını üstlenmek üzere önümüzdeki günlerde 1 milyar 250 milyon Katar Riyali (342 milyon 465 bin 753 Dolar) bedelle sözleşme imzalayacak...

Tekfen İnşaat ayrıca, BP Iraq ile petrol sahasında su ayrıştırma ve tuz ayrıştırma üniteleri montaj işleri için 99 milyon Dolar'lık mukavele imzaladı...

Türkiye'nin yurtdışı müteahhitlikte önde gelen şirketlerinden Tekfen İnşaat, Katar'da yeni bir stadyum yapımını üstleniyor.

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin yüzde 50 ortağı olduğu Tekfen-Al Jaber Engineering ortak girişimi, Katar'da 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin yapılacağı stadyum komplekslerinden birinin anahtar telsim yapımını kazanarak, mukaveleye davet edildi.

Tekfen Holding A.Ş. tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, "Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin yüzde 50 ortağı olduğu Tekfen-Al Jaber Engineering ortak girişimi, Katar'da 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin yapılacağı stadyum komplekslerinden 'Main Works for the Fifth Precinct Stadium' Projesi'nin anahtar teslimi mühendislik ve yapım işini 1 milyar 250 milyon Katar Riyali (342 milyon 465 bin 753 Dolar) bedelle üstlenmek üzere işveren idare "Qatar Supreme Committee for Delivery and Legacy"'den sözleşmenin imzası için davet almıştır" denildi.

Tekfen İnşaat, BP Iraq ile petrol sahasında su ayrıştırma ve tuz ayrıştrma üniteleri montaj işleri için sözleşme imzaladı:

Ayrıca Tekfen Holding A.Ş.'den KAP'a yapılan bir diğer açıklamada da; Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile BP Iraq N.V. arasında Rumalia Petrol Sahasında Su Ayrıştırma & Tuz Ayrıştırma Üniteleri montaj işleri için personel ve makina temin etmek üzere birim fiyatlı sözleşme imzalandığı bildirildi. Proje'nin toplam süresinin 3 yıl olduğu ifade edilen açıklamada, işlerin toplam tutarının proje süresi sonunda yaklaşık 99 milyon Dolar'a ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Hatırlanacağı gibi, Tekfen İnşaat en son Suudi Aramco ile  333 km uzunluğunda boru hattının anahtar teslim yapımı için 299 milyon 312 bin ABD Doları bedelle mukavele imzalamıştı TEBA:1790/ 16 Kasım 2016.

Yıllık Rapor