haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar

9.2.2017

IV. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

Zirve, 8-9 Mart 2017 tarihinde İstanbul'da Pullman Convention Center'da yapılacak...

Ana teması "Nükleer Ticari Eşleştirme" olan IV. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi (INPPS) 8-9 Mart 2017 tarihlerinde Pullman İstanbul Aırport Hotel & Convention Center'da gerçekleşecek.

Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük nükleer etkinliği olan Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nükleer Sanayi Derneği’nin desteğiyle Nükleer Mühendisler Derneği ev sahipliğinde dördüncü kez nükleer sanayinin önde gelen isimlerini İstanbul’da biraraya getirecek.

GAMA Endüstri, Akkuyu Nükleer, ÇİMTAŞ, Assystem Envy, Günak A.Ş., Siterm firmalarının Altın Sponsor, Çinli SNPTC'nin Platin Sponsor olduğu Zirve'de, Türkiye’deki yerli firmalara 16 milyar Dolar'lık pazar payı yaratabilecek Akkuyu ve Sinop Nükleer Santral Projeleri konuşulacak.  

Zirve’ye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Necati Yamaç, Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanı İbrahim Halil Dere, Sinop Nükleer Enerji Şirketi Proje Direktörü Nilay Çubukcu, Nükleer Enerji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Başkanı Şule Ergün,  EÜAŞ İnternational  ICC CEO’su Yahya Bayraktarlı konuşmacı olarak katılacak.

Nükleer Sanayi Derneğinden yapılan açıklamaya göre, nükleer endüstriden ulusal ve uluslararası yaklaşık bin temsilcinin katılacağı Zirve boyunca Türkiye'deki yerli firmalar, 200'ün üzerinde ticari eşleştirme görüşmeleriyle hem ülke hem de Ortadoğu ve Afrika'daki nükleer santral projelerinde yer almak için yarışacak.

Zirve, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), Başbakanlık Tanıtma Fonu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Elektrik Üretim A.Ş.(EÜAŞ), Hacettepe Üniversitesi, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş.(TETAŞ), Rusya Ekonomi Bilim ve Teknoloji Konseyi (REBTEK), Türk Japon Derneği, Business France gibi bir çok kurum, kuruluş ve STK tarafından destekleniyor.

 

Yıllık Rapor