haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Demeçler   Karayolları   Yap-İşlet-Devret (BOT)

8.2.2017

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın Mega Projeler ile İlgili Açıklamaları

"Varlık Fonu dev projelere finansman sağlayacak. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli 18 Mart 2017'de atılacak. Kanal İstanbul Projesi"nde bu yıl içinde kazma vurabiliriz. Kanal İstanbul güzergahı belli. 42-43 kilometrelik bir güzergah. Avrasya Tüneli'nden günde 30 bin araç geçiş yapıyor"...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan veya yapılması planlanan dev projeler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Arslan, kamu şirketlerinin devriyle eleştirilen Türkiye Varlık Fonu'nun, dev projelere finansman sağlayacağını bildirdi. Arslan, "Kanal İstanbul dahil ülkemizin yaptığı birçok büyük projeye kaynak oluşturmada Varlık Fonu klasik alıştığımız ticari kredilerin dışında çok daha uygun şartlarda bize imkanlar sağlayacak" dedi.

Kanal İstanbul'un güzergahının belli olduğunu, 42-43 km'lik bir güzergah olduğunu belirten Arslan, "Kanal İstanbul Projesi"nde bu yıl içinde kazma vurabiliriz. Kanal İstanbul güzergahı belli. 42- 43 kilometrelik bir güzergah. Diğer küçük projeler gibi 3-4 yılda bitebilecek bir proje değil. Bu süreyi de dikkate alarak bir an önce başlamak istiyoruz." dedi.

"Çanakkale Köprüsünün temeli 18 Mart 2017'de atılacak":

Arslan, en son teklifleri alınana YİD proejsi olan Çanakkale Köprüsü ile ilgili, "Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli 18 Mart 2017'de atılacak. 5 güzergah üzerinde çalışılıyor. Bunların da kendileri arasında artıları ve eksileri var. Bütün diğer bakanlıkların, kurum ve kuruluşların talepleri, özellikle İstanbul'un Trakya yakasının büyümesi de dikkate alınarak ve finans yöntemi gereği de farklı argümanları da dikkate alarak güzergahı belirleyeceğiz" dedi.

"Avrasya Tüneli'nden günde 30 bin araç geçiyor":

Arslan, 20 Aralık 2016'da hizmete açılan Avrasya Tüneli ile ilgili olarak da, Tünel'den günde 30 bin aracın geçtiğini bildirdi. 

Yıllık Rapor