haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Savunma

9.1.2017

ASELSAN 2016'da Yurtiçi ve Yurtdışında 8,6 Milyar TL'lik Sözleşme İmzaladı

ASELSAN 2016'da yurtiçinde 29, yurtdışında 8 sipariş aldı. -Şirket, yurt dışına haberleşme teçhizatı, elektro-optik sistemler, SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi de tedarik etti...

Türkiye savunma sanayinde önemli kamu kuruluşlarından olan ASELSAN, 2016 yılında yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 8 milyar 619 milyon 425 bin TL'lik sözleşme imzaladı. Şirket, 2015 yılında 3 milyar 879 milyon lira tutarında yeni sözleşme imzalamıştı.

Şirket, askeri projelerden sağladığı bilgi birikimi, yetenek ve nitelikli insan gücünü, sivil alanda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik sistem ihtiyaçlarını karşılamada da kullanan ASELSAN, 2016 yılında yurtiçi ve yurtdışında 37 sözleşme yaptı. Sözleşmelere konu siparişlerin teslimat süresi 2023 yılına kadar yayılırken, teslimatların büyük bir kısmının ise 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor. Sözleşmeler 3 farklı para biriminde yapılırken, ASELSAN'ın aldığı siparişlerin ekonomik karşılığı 1 milyar 889 milyon 402 bin TL, 1 milyar 531 milyon 806 bin Dolar ve 623 milyon 478 bin Euro olarak dağılım gösterdi.

ASELSAN tarafından yapılan sözleşmelerden 29' u yurt içine yönelik taleplerin karşılanması, 8'i ise yurt dışına ilişkin siparişler için yapılırken, Şirket, yurt dışına haberleşme teçhizatı, elektro-optik sistemler, SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi de tedarik etti.

ASELSAN, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile yapılan sözleşmeler kapsamında Modüler Geçici Üs Bölgesi, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi, Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi - Hava Savunma Erken İkaz Radarı, Silah Tespit Radarı, Ateş Destek Otomasyon Sistemleri, ASELPOD Elektro Optik Hedefleme Sistemi, Elektronik Harp Sistemleri, Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Tedariki Lazer Hedef İşaretleme Sistemi gibi projeler ve ürünlerin temininde görev aldı.

 

Yıllık Rapor