haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Diğer Haberler

22.12.2016

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Atama

Ahmet Aksu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yeniden atandı...

Maliye Bakanlığı'na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) Ahmet Aksu'nun atanmasına ilişkin karar, 22 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevini Şubat 2016 tarihinde Mehmet Bostan'a devreden Aksu, daha sonra TÜRKŞEKER Genel Müdürü olarak atandı. Bu kurumdaki yaklaşık 10 aylık görev süresinin ardından Aksu, Resmi Gazetede yayımlanan karar ile yeniden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine getirildi.

Ahmet Aksu Kimdir?

1967 yılında Çorum İlinin Osmancık İlçesinde doğan Ahmet Aksu, ilk, orta ve lise eğitimini Osmancık ilçesinde sürdürdü. Aksu, yüksek öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde tamamladı.

Üniversite eğitiminin ardından Ahmet Aksu, 1992 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı´nda (ÖİB)  uzman olarak göreve başladı. Göreve başladığı tarihten itibaren Özelleştirme İdaresine bağlı olan değişik kuruluşlarda Yönetim Kurulu üyeliği, Başkan vekilliği ve Başkanlık görevlerinde bulundu. ÖİB Başkanlığı görevini devretmesinin ardından  Aksu,TÜRKŞEKER Genel Müdürü olarak görev yaptı. Aksu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yıllık Rapor