haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Uluslararası İlişkiler   Doğalgaz

22.11.2016

BP Türkiye Başkanı Stump: "Önceliğimiz, Güney Gaz Koridorunun Zamanında ve Planlanan Bütçe Dahilinde Tamamlanması"

"Güney Kafkasya Boru Hattı'nın yüzde 50'si tamamlandı. Şah Deniz 2. faz sahası projesinin de yüzde 80'i tamamlandı. Hedefimiz, 2018'de Türkiye'ye, 2020 başlarında da Avrupa'ya doğalgazı ulaştırmak"...

"Türk Akımı, doğalgaz arz güvenliği için alternatif bir kaynak oluşturmaktadır. Balkanlar'daki potansiyelle beraber Türkiye'de de büyük bir pazar var. Rekabet, yenilikçiliği teşvik ederken maliyetleri de düşürmeye yönlendirir. Bu durum, piyasa oyuncularına her zaman fayda sağlayacaktır"...

BP'nin Türkiye Başkanı Mick Stump, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na (TANAP) doğalgaz sağlayacak Şah Deniz 2. faz sahasındaki çalışmaları değerlendirdi.  

"Hedefimiz, 2018'de Türkiye'ye, 2020 başlarında da Avrupa'ya doğalgazı ulaştırmak":

Stump, güney gaz koridorunun Avrupa ayağı olan Trans Adriyatik Boru Hattı'nın (TAP) temel atma töreninin Mayıs ayında yapıldığını hatırlatarak, "Proje'nin başlangıç ayağı olan Güney Kafkasya Boru Hattı'nın yüzde 50'si tamamlandı. Şah Deniz 2. faz sahası projesinin de yüzde 80'i tamamlandı. Proje ortaklarıyla beraber çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Hedefimiz, 2018'de Türkiye'ye, 2020 başlarında da Avrupa'ya doğalgazı ulaştırmak" dedi.

"Türk Akımı Projesi enerji arz güvenliği açısından çeşitlilik sağlayacaktır":

Stump, Türkiye ve Avrupa'ya doğalgaz tedarik edecek Türk Akımı projesinin de enerji arz güvenliği açısından çeşitlilik sağlayacağını dile getirerek, doğalgaz piyasasında alternatiflerin artmasının taraflara avantaj sağlayacağını aktardı.

Önceliklerinin güney gaz koridorunun tam zamanında ve planlanan bütçe dahilinde tamamlanması olduğunu kaydeden Stump, "Doğalgaz arz güvenliği için (Türk Akım) alternatif bir kaynak oluşturmaktadır. Balkanlar'daki potansiyelle beraber Türkiye'de de büyük bir pazar var. Rekabet, yenilikçiliği teşvik ederken maliyetleri de düşürmeye yönlendirir. Bu durum, piyasa oyuncularına her zaman fayda sağlayacaktır. Bu doğrultuda bizim hedefimiz de dünyanın aydınlanma, ısınma ve ulaşım ihtiyaçları için gereken uygun, güvenilir ve temiz enerjiyi tedarik etmektir" dedi. 

Yıllık Rapor