haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

16.11.2016

Tekfen İnşaat Suudi Aramco ile Boru Hattı Yapım Sözleşmesi İmzaladı

Yanbu-Cidde arasında toplam 333 km uzunluğundaki boru hattı projesinin anahtar teslim yapımını üstlenen Tekfen İnşaat, Suudi Aramco ile toplam 299 milyon 312 bin ABD Doları bedelle nihai anlaşmayı imzaladı...

Türkiye'nin yurtdışı müteahhitlikte önde gelen gruplarından Tekfen İnşaat, yurtdışında yeni bir boru hattı yapım projesini daha üstlendi.

Suudi Arabistan'da Yanbu-Cidde arası boru hattı projesinin anahtar teslim yapımını üstlenen Tekfen İnşaat, Aramco ile 299,3 milyon Dolarlık mukavele imzlaadı.  boru hattı proje sözleşmesi imzalandı.

Tekfen tarafından yapılan açıklamada şöyle oldu:

"Grup şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Aramco arasında 31 Ağustos 2016 tarihli açıklamamızda niyet mektubu imzalandığı duyurulan, Yanbu-Cidde arasında toplam 333 km uzunluğundaki boru hattı projesinin inşaatı işinin toplam 299 milyon 312 bin ABD Doları bedelle anahtar teslimi olarak inşa edilmesi ve 47 ay sonunda teslim edilmesi konusunda nihai sözleşme aynı şartlar ve kapsam ile imzalanmıştır."

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, "Taahhüt tarafında yaklaşık 3 milyar Dolar'ı aşkın yeni proje anlaşması yaptık":

Bu yıl 60'ncı yılını kutlayan Tekfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, geçtiğimiz günlerde Bakü'de şirketin projeleri ve hedefleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Gigin, Tekfen Holding'in faaliyetlerini Türkiye ile sınırlamadıklarını belirterek, "Bir fiziki sınırın içinde limitlenmeyecek kadar tecrübe ve entelektüel sermaye birikimimiz var. Biz bunu sadece Türkiye coğrafyasında düşünmüyoruz. Gayrimenkul geliştirmeyi aynı şekilde yurtdışında da düşünüyoruz. Üzerinde çalıştığımız birkaç projemiz var. İş merkezleri, ofisler, konutlar, satılacak, kiralanacak konutlar gibi karma bir proje"dedi.

Gigin, inşaat sektöründeki faaliyetleri ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Taahhüt tarafında yaklaşık 3 milyar Dolar'ı aşkın yeni proje anlaşması yaptık. Bu, inşaat grubunun cirosunu 3,5 yıl içerisinde 2'ye katlayacak. '5 yıllık süre içerisinde mevcut ciromuzu  ikiye katlayacağız' şeklindeki ifademi inşaat tarafından şimdiden mukaveleye bağlamış durumdayız."

"Enerji sektöründe artık yatırımcı olarak da aktif şekilde enteresan projelerde yer almak isteriz":

Murat Gigin, bu zamana kadar enerji sektöründe hep müteahhitlik tarafında yer aldıklarını, artık yatırımcı olarak da aktif şekilde enteresan projelerde yer almak istediklerini dile getirdi. Gigin, güneş, rüzgar, jeotermal alanları üzerinde çalıştıkları projeler bulunduğunu bildirdi. Aynı zamanda Müteahhitlik tarafı olarak nükleer ile ilgili birçok davet aldıklarını ancak bununla ilgili henüz bir karar vermediklerini de sözlerine ekledi.

Yıllık Rapor