haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Konferanslar

26.10.2016

5. Türkiye Kamu-Özel Sektör İşbirlikleri Forumu

EEL Events'in düzenlediği ve Garanti Bankası ve Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin sponsorları arasında bulunduğu, TEBA'nın medya ortağı olacağı 5. Türkiye Kamu-Özel Sektör İşbirlikleri Forumu 24-25 Kasım'da Ankara'da yapılacak...

Uluslararası finansman koşullarının zorlaştığı ve finansman maliyetlerinin çok yükseldiği bu dönemde, Türkiye'de üst üste mukavelere bağlanan dev KÖİ projelerinin finansmanı, en çok tartışılan konulardan biri oluyor. 

KÖİ projelerinin finansmanının detaylıca tüm yerli ve yabancı paydaşlarca tartışıldığı önemli bir oturum olarak her yıl Ankara'da EEL Events tarafından düzenlenen Kamu-Özel Sektör İşbirlikleri Forumu'nun 5.'si, 24-25 Kasım 2016'da Ankara'da Mövenpick Hotel'de düzenlenecek.

Forum'un sponsorları arasında Garanti Bankası, Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş., Clifford Chance Danışmanlık, medya ortakları arasında TEBA bulunuyor.

Forum'un konuşmacıları arasında; Kalkınma Bakanlığı Yatırım Programlama, İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürü Yılmaz Ilgın, ÖİB Başkanı Mehmet Bostan, Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı, IC İçtaş Holding CFO'su Yusuf Baykan, Otoyol A.Ş. CFO Yardımcısı Murat Koşal, GAMA Holding'ten Yalçın Eligüzeloğlu, Garanti Bankası'ndan Müdür Simten Öztürk ve Proje Finansman Danışmanı Batuhan Benli, YDS Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, EBRD Ülke Direktörü Jean-Patrick Marquet, İKB'den Cem Galip Özenen ve IFC'den Kıdemli Yatırım Uzmanı Zeynep Kantur Özenci bulunuyor.

Forum'da ele alınacak başlıca konular:

- Farklı finansman modellerinin değerlendirilmesi: infra bond'lar ve sukuk finansmanı,

- Havayolları, köprüler, demiryolları, marinalar ve limanlar gibi ulaştırma sektörü projeleri,

- Sağlık sektöründe KÖİ projeleri,

- Eğitim sektöründe KÖİ projeleri,

- Enerji sektöründe KÖİ projeleri,

- Çevre sektöründe KÖİ projeleri

 

Forum hakkında daha detaylı bilgi için http://www.eelevents.co.uk/ppp-in-turkey-2016 adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bilindiği gibi, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı KÖİ modelli sağlık kampüsü projelerine devam etmekte olup, ulaştırma sektöründe de dev YİD projeleri birbiri ardı sıra ihalelere açılıyor. Türkiye'de yapılan en büyük projelerden biri olarak dikkat çeken İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde halen daha altyapı çalışmaları devam ediyor.

 

En son ihalesi yapılan YİD modelli Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerinde yüklenicilerle ön anlaşmalar imzalanmış olup, Projelere yönelik finansman görüşmeleri halen devam ediyor. Henüz bu otoyol kesimlerinin uygulama sözleşmeleri yürürlüğe girmiş değil, öncelikle finansman anlaşmalarının netleşmesi gerekiyor. 

 

Öte yandan, yine bir dev proje olan Kınalı-Tekirdağ-Savaştepe Otoyolu'nun Çanakkale Boğaz köprüsü dahil kesimi, 26 Ekim 2016 itibariyle YİD modelli ihaleye açıldı. Forum'da, tüm bu projelerin son durumlarının ve finansman koşullarının ele alınması bekleniyor. 

Yıllık Rapor