haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Doğalgaz

30.9.2016

Tekfen İnşaat Konsorsiyumu, Mersin Tarsus'ta Doğalgaz Depolama Tesisi Yapımı İçin 2,4 Milyar Euro'luk Mukavele İmzaladı

Bendis Enerji'nin Mersin Tarsus'ta toplam 4 milyar metreküplük iki doğalgaz depolama tesisinin mühendislik ve anahtar teslim yapımını Tekfen İnşaat-HMB-Vinci konsorsiyumu üstlendi. Tekfen İnşaat ile HMB'nin sözleşmelerdeki toplam payı 723 milyon Euro olacak. İşin 5 yılda tamamlanması öngörülüyor...

Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın yer aldığı konsorsiyum Mersin-Tarsus'ta yeraltı doğalgaz depolama tesisleri işine yönelik 2.4 milyar Euro tutarında iki sözleşme imzaladı.

KAP'a yapılan açıklamaya göre Tekfen'in grup şirketleri Tekfen İnşaat ve HMB'nin (Hallesche Mitteldeutsche Bau AG) Fransız Vinci Grubu'ndan Entrepose Contracting ile oluşturduğu konsorsiyum Mersin-Tarsus bölgesinde birbirine yakın iki sahada gerçekleştirilecek toplam dört milyar metreküp kapasiteli yeraltı doğalgaz depolama tesislerinin mühendislik-tedarik-yapım-işletmeye alma esasıyla yapımı için toplam 2.4 milyar Euro tutarında iki sözleşme imzaladı. Tekfen İnşaat ile HMB'nin sözleşmelerdeki toplam payının 723 milyon Euro olacağı bildirildi.

Bendis Enerji hakkında: 

Bendis Enerji'nin iştirakleri Toren Doğalgaz Depolama ve Gaz Depo ve Madencilik'e ait Mersin Tarsus'te kurulacak iki adet doğalgaz depolama sahası/tesislerinin yapım işlerinin 5 yılda tamamlanması hedefleniyordu. 

2008 yılında kurulan ve Türkiye'de yenilenebilir ve termik santraller ile elektrik üretimi, madencilik, elektrik toptan satışı, doğalgaz toptan satış ve depolanması faaliyetlerinde bulunan Bendis Enerji'nin şirketleri Toren Doğalgaz Depolama ve Madencilik A.Ş. ile Gaz Depo ve Madencilik A.Ş.`ye EPDK tarafından 2014 yılında 30 yıl süreyle doğalgaz depolama lisansı verilmişti . 

 

Yıllık Rapor