haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri   Demiryolları

7.6.2016

Bombardier, Avrupa Demiryolu İşletmecisi Abellio Rail Südwest Firmasına, 43 adet BOMBARDIER TALENT 2 Tren Seti Tedarik Edecek

Sözleşmenin yaklaşık bedeli 215 milyon Euro. Yeni elektrikli trenler 2019 yılında Almanya, Stuttgart bölgesel demiryolu ağında pey der pey kullanılmaya başlanacak.-Bombardier 43 adetlik tüm tren setini 2020 yılının Haziran ayına kadar tedarik etmiş olacak...

Demiryolu teknoloji lideri Bombardier, Avrupa demiryolu işletmecisi Abellio Rail Südwest firmasına 43 BOMBARDIER TALENT 2 tren seti sağlamak üzere yeni bir sözleşmeye imza attı. Sözleşmenin yaklaşık bedeli 215 milyon Euro ($244 milyon). 

Yeni elektrikli trenler 2019 yılında Almanya, Stuttgart bölgesel demiryolu ağında pey der pey kullanılmaya başlanacak. Bombardier 43 adetlik tüm tren setini 2020 yılının Haziran aynı kadar tedarik etmiş olacak.

Bombardier Merkez/Doğu Avrupa Başkanı Germar Wacker: “Bu anlaşma Bombardier’in demiryolu alanında önemli bir başarısıdır ve Abellio ile aralarındaki başarılı süren  işbirliğinin devamını ifade etmektedir. Abellio’nun, bizim modern TALENT 2 trenlerimize, Almanya’nın taşımacılık sektörünü geliştirme konusunda güvenmelerinden oldukça mutluluk duyuyoruz. Bu araçlar, yolcu rahatlığı, enerji tasarrufu ve güvenilirlikte en yüksek kalitedeki araçlarımız”.

Abellio CEO Stephan Krenz: “Abellio’nun zaten Bombardier’le uzun süren başarılı bir işbirliği vardı, bu anlaşma da, Neckar Valley bölgesi demiryolu ağı için bunun devamı niteliğinde oldu. Biz Bombardier’i güvenilir bir ortak olarak görüyor, ve yolcularımıza rahat ve güvenilir seyahat deneyimi sunacağımız için mutluluk duyuyoruz“.

Abellio için tedarik edilecek araçlar, 24 adet üçlü, 16 adet beşli tren setinden oluşacak. Araçlarda 163 ila 273 oturma yeri bulunacak. Araçlarda toplam 24-39 adet bisiklet koyma yeri olacak ve tüm araçlarında wi-fi internet hizmeti olacak.

Bombardier’in 350’den fazla TALENT 2 trenleri hali hazırda Almanya’nın demiryolu ağında kullanılıyor. TALENT 2’nin modüler dizaynı sayesinde trenler hem banliyö hem de bölgesel ağlarda kullanılabiliyor.  

Yıllık Rapor