haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Yurtdışı Haberler   Şirket Haberleri

3.6.2016

Rönesans İnşaat, İsviçre'de Dünyanın En Uzun Demiryolu Tünelinin Açılışını Yaptı

Rönesans İnşaat tarafından 16 milyar Euro'luk bütçeyle tamamlanan, 57 kilometre uzunluğundaki tünel, İsviçre Alp Dağları'nın altından geçerek, İsviçre'nin Zürih şehrinden İtalya'nın Milano şehrine gidişi bir saat azalarak 2 saat 40 dakikaya düşürecek...

Türkiye'nin yurtdışı müteahhitlikte önde gelen grupalrınan olan Rönesans İnşaat, İsviçre'de yapımını tamamladığı dünyanın en uzun demiryolu tünelinin açılışını gerçekleştirdi.

Rönesans İnşaat tarafından 16 milyar Euro'luk bütçeyle tamamlanan Gotthard Base Tüneli, 57 kilometre uzunluğunda ve 2 bin 300 metre derinliğinde. İsviçre Alp Dağları'nın altından geçen tünel, kuzey ve güney Avrupa arasındaki mesafeyi kısaltacak ve İsviçre'nin Zürih şehrinden İtalya'nın Milano şehrine gidiş bir saat azalarak 2 saat 40 dakikaya düşürecek.

Uri Kantonu yakınlarında tünelin kuzey girişi Rynacht'ta başlayan açılış törenine İsviçre Konfederasyon Başkanı Johann Schneider-Ammann ve çok sayıda bakan katıldı. Ticino kantonu yakınlarında da tünelin güney çıkışında yapılacak törende ise Schneider-Ammann'a Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi eşlik edecek.

 

Yıllık Rapor