haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Demeçler   Makro Veriler

10.5.2016

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cari Açığı Değerlendirdi

Cari işlemler açığı Mart 2016 itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre 3,6 milyar Dolar olarak açıklandı...

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: "Türkiye'de tasarruf oranları çok düşük seviyelerde. Yatırım ihtiyacı fazla. Bunun çözümü için yapısal reformlar gerekiyor"...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Mart ayı ödemeler dengesi verilerini açıkladı. 

Bu verilere göre; cari işlemler açığı, bir önceki yılın Mart ayına göre 1.092 milyon Dolar azalarak, 3.677 milyon Dolar olarak gerçekleşti. Bunun sonucunda, oniki aylık cari işlemler açığı 29.491 milyon Dolar oldu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye'nin cari açığı daralsa bile çok önemli bir sorun olmaya devam ediyor":

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2016 Asya Bölgesel Kamu Borçları Yönetimi Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin cari açık sorununu değerlendirdi.

Şimşek, Türkiye'nin büyük bir cari açık sorunu olduğunu belirterek, daralsa bile açığın hala önemli bir seviyede olduğunu söyledi.Türkiye'de tasarruf oranlarının çok düşük seviyede bulunduğunu vurgulayan Şimşek, yatırım ihtiyacının da olduğunu söyleyerek, bunun çözümü için de yapısal reformlar gerektiğini kaydetti.

Hatırlanacağı gibi, Başbakan Yardımcısı Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklmada da, turizm gelirlerindeki düşüşün cari açığa etkisini vurgulamış ve "Cari açığı bu sene yüzde 4'ün altına çekmeyi hedefliyoruz ama turizmdeki gelişmeler bunu sınırlayabilir" demişti. TEBA:1764/ 6 Mayıs 2016

Yıllık Rapor