haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri

19.4.2016

Borusan Holding Önümüzdeki Dönem İçin Yatırım Stratejilerini Anlattı

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur: "Bir yıl içerisinde başta enerji alanında olmak üzere toplam 362 milyon Dolar yatırım gerçekleştirdik. 2020'ye kadar İnovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm toplam 200 milyon Dolar yatırım yapacağız"...

Borusan Grubu'nun 2015 yılı finansal ve operasyonel performansının değerlendirildiği 10. kamuoyu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Borusan'ın 2015 yılı konsolide cirosunun 4,4 milyar Dolar, faaliyet karının 329 milyon Dolar olduğu ve bu bir yıl içerisinde başta enerji alanında olmak üzere toplam 362 milyon Dolar yatırım gerçekleştirildiği açıklandı. Toplantıda ayrıca Borusan'ın inovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm alanlarında, 2020 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği iddialı yatırım planı açıklandı. 

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, " 2020'ye kadar İnovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm toplam 200 milyon Dolar yatırım yapacağız":

Toplantıda konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Borusan'ın önümüzdeki yıllarda satın alma ve doğrudan yatırımlar yolu ile büyümeye devam ederken, en büyük yatırımlarını inovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm alanlarında yapacağını vurgulayarak şunları söyledi: 

"Şimdiye kadar biz dâhil Türkiye'de şirketler hep fabrikalara, tesislere, makinalara yaptıkları fiziki yatırımlarla övünürlerdi. Bunları kuşkusuz yapmaya devam edeceğiz ama dünyanın Sanayi 4.0 konuştuğu noktada sadece bunlarla yetinemeyiz. Bundan sonra iş dünyası olarak daha çok Ar-Ge'ye, yenilikçi ürün ve hizmet geliştirmeye, dijital dönüşüme yaptığımız yatırımlarla övünmeliyiz."

İnovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşümü önümüzdeki yıllarda Borusan'ın üzerinde yükseleceği 3 ana sütün olarak tanımlayan Uğur, "Dünyada son dönemde hızlanan teknolojik gelişmeler ve trendler mevcut işlerin yapılış şekillerini değiştirdiği gibi, bugüne kadar yapılması mümkün olmayan bazı iş modellerini de uygulanabilir hale getirdi. Bu nedenle gelişen teknolojileri takip etmemek rekabet açısından olanaksız hale geldi. Rekabetin yoğun olarak arttığı günümüzde düşük maliyetli, yıkıcı iş modelleri ile rekabet edebilmek için geleneksel işlerin mutlaka sorgulanması ihtiyacı ortaya çıktı. Biz de bu yeni dünya düzenine ayak uydurabilmek için inovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm projelerimizle Borusan'ın yeni yüzünü inşa ediyoruz. 2020'ye kadar bu üç alanda toplam 200 milyon dolar yatırım yapacağız. Grubumuzda şu anda inovasyon alanında kuluçka şirketlerimizde ve Ar-Ge'de çalışanlar dahil 250'den fazla çalışanımız var, bu alanda büyürken genç arkadaşlarımıza ve iyi mühendislerimize çok daha fazla istihdam sağlayacağız' dedi.  

Borusan Holding Strateji, İş Geliştirme ve İnovasyon Başkanı Lale Ergin, Borusan'ın yaklaşık üç yıl önce Agah Uğur'un inisiyatifiyle inovasyon yolculuğuna çıktığını ve bu çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını hatırlatarak, bu süreçte ortaya çıkan 100'den fazla fikirden 31'inin şu an proje aşamasına geldiğini belirtti.

Ergin, şunları söyledi; "Toplam 31 yeni ürün ve iş modelinin, 11'ini bugüne kadar ticarileştirdik, 20'si üzerinde ise çalışmaya devam ediyoruz. Tüm kuluçka şirketlerimizde agresif büyüme hedeflerimiz var, her yıl çift haneli büyüme bekliyoruz. Şu an üzerinde çalıştığımız tüm bu projeler olgunlaşma dönemine geldiklerinde toplam gelir beklentimiz 2 milyar Doları aşıyor." 

Borusan Ar-Ge şirketinin Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım ise şunları kaydetti; 

"Teknoloji Geliştirme ve Ar-Ge şirketimizin misyonu; rekabet öncesi işbirliği kültürüne sahip, yeniliğe endekslenmiş, yüksek katma değer yaratmaya aday teknolojilerin geliştirilmesidir. Bu çerçevede geçen bir yıl içinde, birçok ilki gerçekleştirdik, ilk adım olarak Teknoloji Yetenek ve Yetkinlik Analizlerini tamamladık. Grupta 3 yeni Ar-Ge Merkezi'nin kuruluşu için düğmeye bastık: bunlardan birincisi Lojistik Ar-Ge Merkezi; ikincisi İleri Malzeme Geliştirme Ar-Ge Merkezi ve üçüncüsü Yeni Ürün Dizayn ve Tasarım Merkezi'dir. Borusan Ar-Ge olarak temel hedefimiz, alışılagelmiş Ar-Ge yapılanmalarından farklı, çok daha esnek ve işbirliklerine açık bir yapılanma kurmak."

Yıllık Rapor