haber
Kullanıcı Adı
Şifre

Şirket Haberleri   Demiryolları   Metro Projeleri

1.4.2016

İsviçreli Tren ve Tramvay Üreticisi Stadler de Türkiye'de Yatırım Yapabileceğini Açıkladı

Stadler Genel Müdür Yardımcısı, Pazarlama ve Satış Grup Yönetim Kurulu Üyesi Peter Jenelten: " Yapacağımız yatırımın tutarı ve şekli henüz net değil. Ancak böylesine büyük bir pazarda olmamız gerekiyor. Bugün 7 bin çalışanımız bulunmakta ve yıllık ciromuz 2 milyar Euro'yu aşmakta. Dünyada Almanya, Macaristan, Polonya, İspanya ve Belarus'ta üretim tesislerimiz bulunmakta...

Yerel üreticilerin de güçlü olduğu bir pazar Türkiye. Biz de yatırıma karar verdikten sonra Türk tedarikçileri kullanarak ya da Türk ortaklı bir çalışma yapabiliriz"...

Yeni hızlı tren hatları ve şehiriçi raylı sistem yatırımlarıyla dikkat çeken Türkiye'de, dermiryolu araçları ihtiyacı da ileriye dönük olarak artacak. Nitekim, TCDD'nin bugün yatırım programındaki en büyük yatırım kalemlerinden biri, 106 adet hızlı tren seti temini oluyor. Bunun yanısıra başta İstanbul olmak üzere şehiriçi raylı sistemler ve metro hatlarında kullanılmak üzere birçok metro aracı ve tramvay alımlarının de önümüzdeki dönemde gündeme gelmesi bekleniyor.

Türkiye'nin bu gelişen ve büyüyen demiryolu araçları pazarı, yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor. Özellikle Avrupa'nın dev hızlı tren ve tramvay üreticilerinin Türkiye'deki pazara ilgileri büyüyor.

Stadler Genel Müdür Yardımcısı, "Böylesine büyük bir pazarda olmamız gerekiyor":

Konuyla ilgili en son açıklama da İsviçreli tren ve tramvay üreticisi Stadler firmasından geldi. Stadler Genel Müdür Yardımcısı, Pazarlama ve Satış Grup Yönetim Kurulu Üyesi Peter Jenelten, "Türkiye'de demiryolu araçlarına olan ilgi artıyor. TCDD'nin de bu alanda büyük yatırım planları bulunuyor. Yapacağımız yatırımın tutarı ve şekli henüz net değil. Ancak böylesine büyük bir pazarda olmamız gerekiyor" dedi. 

Stadler'in 1942 yılında kurulduğunu anlatan Peter Jenelten, şöyle konuştu: "Bugün 7 bin çalışanımız bulunmakta ve yıllık ciromuz 2 milyar Euro'yu aşmakta. Dünyada Almanya, Macaristan, Polonya, İspanya ve Belarus'ta üretim tesislerimiz bulunmakta. 10'dan fazla ülkede bakım konusunda uzmanlaşmış şirketlerimiz bulunuyor. 

Üretimlerimiz daha çok tramvaylar, yolcu vagonları, banliyö trenleri, şehirlerarası trenler, yüksek hızlı trenler, elektrikli dizel sistem lokomotifler üzerine oluyor. Tüm üretimlerimiz düşük enerjiye göre tasarlandı. 'Hızlı Hafif Akıllı Bölgesel Tren' (FLIRT) modelimiz en çok talep gören ürünlerin başında geliyor. Bu tren modelimiz 17 ülkede kullanılıyor".

TCDD ve belediyelerin metro hatlarına yaptığı yatırımların arttığına dikkat çeken Peter Jenelten, şu bilgileri verdi: "Türkiye'de metroya olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu alanda yapılan yatırımların miktarı çok önemli. Dev projeler bulunuyor. Yerel üreticilerin de güçlü olduğu bir pazar Türkiye. Biz de yatırıma karar verdikten sonra Türk tedarikçileri kullanarak ya da Türk ortaklı bir çalışma yapabiliriz. Bu alandaki çalışmalar bizim için çok önemli. Sektör dünyada da hızla büyüyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde yeni yatırımlar gerçekleşiyor". 

Yıllık Rapor